Városházi hírek

Munkahelyteremtés, városfejlesztés, közbiztonság

2011-09-23 11:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE orban_viktor_miskolcon_110922_50.jpg

Sajtótájékoztatón számolt be pénteken Kriza Ákos miskolci polgármester annak a több mint két órás megbeszélésnek a tartalmáról, eredményeiről, melyet az előző napon Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott.

Mint ismeretes, a magyar kormányfő a Bosch új gyártócsarnokának avatására érkezett a városba, és szinte az egész napot itt töltötte. Programja során megbeszélést folytatott Kriza Ákos polgármesterrel is, aki elmondta: pontos munkaterv szerint tekintették át Miskolc terhes örökségét, a gazdasági helyzetet, a lehetséges kitörési pontokat, fejlesztési irányokat, az ezzel kapcsolatos feladatokat. Kiemelt hangsúlyt kapott a szakképzés, munkahelyteremtés és az innováció - a jövőbe mutató technológiák idetelepítése, a műszaki irányvonal fejlesztése.

Egyetértettek abban, hogy segélyek helyett munkajövedelemhez kell juttatni az embereket, Miskolc előreláthatólag kiemelt szerepet kap a közmunka-programban is. Kriza Ákos utalt Orbán Viktor szavaira, mely szerint helyes döntés volt a Bosch részéről, hogy Miskolcot választotta a fejlesztés helyszínéül: város jó úton indult el, ezen kell haladnia továbbra is, bátran, céltudatosan. A polgármester elmondta, hogy a miniszterelnök tárgyalásokat folytatott a német cégcsoport vezetőivel a további miskolci fejlesztésekről, és más befektetők részéről is komoly érdeklődés tapasztalható.

orban_bosch_110922_ja_18.jpg

A megbeszélésen szóba került a közbiztonság helyzete, valamint több, jelentős városfejlesztési nagyprojekt is. A miniszterelnök támogatta, hogy több rendőr kerüljön Miskolcra, és azt is, hogy erősítsék a közterület-felügyelők hatósági jogkörét. A tervezett nagyberuházások közül főként a Tapolca turisztikai fejlesztési nagyprojektet, a Szent István tér rendezését, valamint a közlekedési terveket, a tehermentesítő-útfejlesztéseket érintették, melyeket a kormányfő ugyancsak támogatásáról biztosított.

Kriza Ákos elmondása szerint a miniszterelnök egyértelművé tette, hogy „szívügyének” tekinti Miskolc és a régió fejlesztését, megújítását. Az eddiginél is szorosabbra kívánja fűzni a város és a kormány kapcsolatát, ennek a jele volt a csütörtöki látogatás is.

Szepesi S.
Fotó: Juhász Á.

orban_miskolc_110922_ja_1.jpg


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-16 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!