Pályázatok

Rajzpályázat gyerekeknek űrrepülés témakörben

2011-09-20 19:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A világűr és az űrrepülés témakörében hirdetett rajzpályázatot az Európai Bizottság 9-11 éves korú gyermekeknek.

A pályaműveket november 15-ig várja a zsűri. A vállalkozó kedvűeknek olyan képet kell készíteniük, mely a „világűrt és az űrrepülést" mutatja be, ideértve a csillagokat, a rakétákat, a bolygókat és műholdakat. Az alkotások bármilyen rajz-, festő- vagy színezőtechnikával készülhetnek, beleértve a festéket, filctollat, ceruzát, ragasztót, csillámot.

A beküldött kép ábrázolhatja például a Földet más bolygókkal és műholdakkal együtt, vagy a Galileo műhold rakétáinak elindítását. A műveket a oldalon tölthetik fel a pályázók, ehhez a képet be kell szkennelni, vagy digitális fotót kell készíteni róla. Mindenki csak egy pályázatot adhat be - közölte a pályázat kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

A Galileo program egyik műholdját a magyar nyertesről nevezik el, a műholdak mindegyike európai uniós tagállamokban élő gyerekek nevét viseli majd. A magyarországi verseny zsűrije Barsiné Pataky Etelka kormánybiztos, Czene Attila olimpiai bajnok, sportért felelős államtitkár, Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós és Süveges Gergő újságíró, televíziós műsorvezető.

Európa saját műholdas navigációs rendszert épít ki Galileo néven, amely az Európai Unió első, globális lefedettséget biztosító, polgári felügyelet alatt álló helymeghatározó rendszere lesz. A Galileo-program keretében legalább 27 műholdat lőnek fel, melyek a Földtől több mint 20 ezer kilométer távolságra keringő rendszert alkotnak.

A műholdprogramnak komoly gazdasági hatásai lesznek, hiszen Európa függetlenségét eredményezi majd a navigáció terén: egy 20 éves időszakban akár 60-90 milliárd euróval járulhat hozzá az európai gazdaság növekedéséhez.

Európa október 20-án fontos pillanathoz érkezik, hiszen ekkor indítják el a Galileo program első két műholdját - mondta Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!