Videós hírek

Kérdéses forgalmi helyzet már nincs, dugó viszont van az Újgyőri főtéren – videókkal!

2011-09-08 14:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ujgyori_dugo_110907_ja_22.jpg

Hétfőn írtunk arról, hogy meglehetősen kaotikusra sikerült az Újgyőri főtér a forgalomnak átadott részén a közlekedés, mivel több kérdéses forgalmi helyzet is előállt. Szerdán délutánra már a helyére került minden tábla és felfestettek minden útburkolati jelet, így az autósok számára világossá vált, hogyan közlekedjenek a körforgalomban. Viszont a délutáni csúcs közepén a sorban álló utolsó autós valahol a Zoltán utca környékén gondolkodott azon, vajon elég-e egy sáv a közlekedésre Diósgyőr felé.

Nincs már kérdéses forgalmi helyzet az Újgyőri főtéren – hívták fel a figyelmünket szerda délelőtt. Kimentünk hát délután négy órakor, hogy megnézzük, milyen a forgalom és a közlekedés a város egyik legforgalmasabb csomópontjában most. Valóban nem maradt kérdés a tekintetben, hogy kinek merre kell közlekedni, és hol kinek van elsőbbsége. Mi is a végleges forgalmi helyzet?

ujgyori_dugo_110907_ja.jpg

A Győri kapuból közlekedők – mint azt írtuk is –, két sávon érkeznek a körforgalomhoz, a belső a körforgalom belső, körbeforgó sávjában folytatódik, a külső a Diósgyőr irányába közlekedő egyenes irányú sáv. Mindkét sávban érkezőknek elsőbbséget kell adniuk a körforgalomban közlekedő járműveknek. Ha valaki a belső sávba érkezik meg, de Diósgyőr felé közlekedne tovább, annak még néhány métere van, hogy átsoroljon a külsőbe, a körforgalom ezen cikkének feléig van ugyanis felezővonal, onnan már záró. A körforgalomban a Kiss Ernő utca, illetve a Vasgyár irányából érkezők, már a Kabók Lajos utca utáni gyalogátkelőnél besorolhatnak a külső sávba, hogy Diósgyőr felé közlekedhessenek tovább, itt tehát nincs probléma.

ujgyori_dugo_110907_ja_19.jpg

A probléma a Győri kapuból érkező autóknál van, ahogy azt tapasztaltuk. A délutáni csúcsban ugyanis hatalmas sor alakult ki, fél öt előtt nem sokkal nagyjából a Zoltán utcáig tartott a dugó. El is vesztették az autósok a türelmüket, elindult az erőszakos nyomakodás, többen is a sínen vágódtak előre, illetve a belső sávból rajtolták le padlógázzal a külsőben szabályosan közlekedőket. Elképzelhető, hogy az első utcán keresztül, a szimulációs videón is látható kétszer két sáv megépülte után juthat egy kis levegőhöz a körforgalom, de valószínűbb, hogy a legtöbb autós egy kitérő helyett marad a körforgalomnál, ahol egyébként is elsőbbsége van.

Azt tapasztaltuk, hogy hiába a villamospálya építése utáni forgalomkorlátozások feloldása, még mindig hatalmas a forgalom a Görögszőlő és Andor utcán a belváros irányába. Illetve Diósgyőr felé már szerdán sokan feltalálták – egy-két dugóban ülés után várhatóan még többen választják majd – a Rácz Ádám és a Bíró utcákat, ahol a lakóknak már a villamospálya építésekor is nagy megterhelést jelentett a megnövekedett forgalom.

H. I.
Fotó: Juhász Á.

Dugó a frissen átadott Újgyőri főtéren 1.

Dugó a frissen átadott Újgyőri főtéren 2.

Dugó a frissen átadott Újgyőri főtéren 3.

Dugó a frissen átadott Újgyőri főtéren 4.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-05-29 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!