Egyház

Új oltár, új ikonográfiai egység a Minorita templomban

2011-08-20 21:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Új oltárt szenteltek fel augusztus 20-án ünnepi szentmise keretein belül a miskolci Minorita templomban. Az Isteni Irgalmasság oltárának költségeit az egyházközség hívők adományaiból fedezte.

minorita-oltar-110820ml11.jpgAz Isteni Irgalmasság Oltárát Jan Zajac, krakkói segédpüspök, az Isteni Irgalmasság Bazilikájának igazgatója áldotta meg, ő celebrálta az ünnepi szentmisét is. Maga az oltár az Isteni Irgalmasság, Szent Fausztyna és Boldog II János Pál pápa képeinek kompozícióiból áll, valamint az oltábran lesznek elhelyezve a szentek ereklyéi is.
Az Isteni Irgalmasság tiszteletét a lengyel származású Fausztyna nővér terjesztette el a katolikus világban, s őt az irgalmasság pápája, szintén lengyel II. János Pál avatta szentté. A hármas oltár főképén az Isteni Irgalmasság, baloldalt Szent Fausztyna nővér, jobboldalt pedig II János Pál pápa látható. Fausztyna a múlt században élt, János Pált idén avatták boldoggá, így ez egy új ikonográfiai egység az évezredes keresztény kultúrában. Az oltárt a Szent József oldalkápolnában állították fel, szemben a kápolna első oltárával.

minorita-oltar-110820ml16.jpg

A szentmise után megszentelt és felavatott Isteni Irgalmasság oltára stílusában alkalmazkodik a kápolna több, XIX. Század elején készült klasszicista stílusú oltárhoz.Tajthy Á.

Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-05 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!