Helyi hírek

Koncertek és díszkovácsverseny

2007-06-04 12:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE borsodi-fono.jpg

A gyermek Borsodi Fonó háromnapos rendezvényei után péntek este a Ghymes koncertjével a nemzetközi folklórfesztivál is kezdetét vette a Diósgyőri Várban. Az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett hagyományőrző programsorozat a Kárpát-medence népművészetét, gasztronómiai hagyományait, zenevilágát és csodaszép táncait vonultatta fel.

A folklórfesztivál nyitókoncertjén a szlovákiai Ghymes együttes zenélt, rendhagyó módon most a várszínpadon. A nyitrai pedagógiai főiskolán amúgy rockot, régizenét, komolyzenét játszó fiatalokból alakult a csoport 1984-ben, és lett azóta az egyik legismertebb világzenét játszó csapat, amely a hagyományos népi dallamokat modern szólamokkal ötvözte sajátos módon. Legújabb, tavaly szeptemberben megjelent hanganyaguk Messzerepülő címmel két hónap alatt lett platinalemez.
A Ghymes nevével számos filmzenét jegyeznek, így például a nagysikerű Üvegtigris II-ét és a színházi világban is jól eligazodnak a felvidéki muzsikusok. A csoport frontemberét nyáron mint színészt is viszontláthatja a Diósgyőri Vár közönsége. A várszínházi esték egyik előadásának résztvevője lesz Szarka Tamás augusztusban. Szombaton City Betyár’s Day elnevezéssel tartottak koncerteket – fellépett az Anima Sound System, a Csík zenekar és a Balkan Fanatik. Vasárnap a Kormorán koncertjével zárult a program – közben pedig népművészeti bemutatókkal és vásárral, gyermekprogramokkal, az idén jubiláló Szinvavölgyi Táncegyüttes gálaműsorával és a Nemzetközi Díszkovácsversennyel várták a közönséget az ódon falak közé.
-czikora-


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-12 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!