Címlap

Felújítási munkák a DIGÉP-ben

2011-07-22 15:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE digepfeluj.jpg

A most induló, 518 milliós fejlesztési projekt keretében befektetők fogadására alkalmas állapotba szeretnék hozni az egykori DIGÉP területének egy részét . Rendbe teszik az út- és villamoshálózatot, a kapurendszert, és más felújítási munkálatok is zajlanak a gyártelepen.

Az egykoron főleg tüzérségi fegyvereket és vasúti kerékpárokat gyártó DIGÉP leépülése már a rendszerváltást megelőzően elkezdődött és azóta nem sok minden történt a diósgyőri gyártelep rendbetétele érdekében. Mostanában viszont több projekt is indult ezzel kapcsolatban, mivel először is el kell takarítani a romokat, rendbe tenni a gyártó csarnokokat, biztosítani a közlekedést és az energiaellátást. Ezek hiányában ugyanis nem lehet érdemben arra számítani, hogy befektetők települnek le az ipari parkban. Illetve csak akkor lennének rá hajlandóak, ha az állam bőségesen kipántlikázná támogatásokkal, amiért megérné a telephely-rekonstrukciót is elvégeznie.

digepfelu2.jpg

Legalább elkezdődött a rendrakás. – A mai nappal indul az 518 millió forintos beruházás, amelyből 250 millió forint a támogatás. A projekt célja, hogy megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani az ide települő cégek számára – közölte Sziklai Tibor, a DIGÉP MSM Kft. ügyvezető igazgatója. Mint megtudtuk tekintettel a nagy mennyiségű szállítási igényre először is a belső úthálózatot teszik rendbe, ezen túlmenően a kapurendszert és a villamoshálózatot fejlesztik. Ezzel párhuzamosan épületfelújítási munkálatok is zajlanak a gyártelepen. A villamosprojektben is érdekelt (olasz hátterű) cég amennyiben nyer bizonyos tevékenységeket ide telepítene, illetve előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy osztrák érdekeltséggel nyomásos öntöde telepítésére, amely ha beindul 40-60 főt foglalkoztatna közvetlenül.

Ács András, a Digép Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ugyancsak kiemelte az infrastruktúra fejlesztés fontosságát, mivel a termelő cégeknek a globális versenyben kell megállniuk a helyüket, ehhez megfelelő háttérre is szükségük van. Először is az épületeket kell rendbe tenni, a fűtéskorszerűsítéstől a darukig, majd a környezetet. Az ipari parkban jelenleg 1500-1600-an dolgoznak és a projektek révén reális esély van  ennek növelésére.

digefleu2.jpg

– Ha befektető jön ingatlanra, megfelelő műhelycsarnokokra van szüksége. Nem mindegy milyen környezetbe érkezik. Nem éppen befektetővonzó, ha olyanokat tudnak ajánlani nekik amelyeket 25-30 éve elhanyagoltak, lepusztult, betörték az ablakokat – indokolta a felújítást Sebestyén László, országgyűlési képviselő. – Felújított csarnokok esetében jobb feltételekkel lehet tárgyalni a partnerekkel. A város szempontjából sem mindegy, hogy nálunk települnek le, vagy máshová mennek. A képviselő bizakodását fejezte ki, hogy az új villamosok szállítására kiírt tendert olyan cég nyeri, amely hajlandó részben Miskolcon gyártani az alkatrészeket, ezáltal munkahelyeket hoz létre a városban, aminek révén teljesítik a választópolgárok elvárásait.

Cs.L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

 • 2011-07-23 10:25

  Fitch

  Elég jól ismerem a DIGÉP történelmét. Meg- és végigéltem az el- és szétlopását.És most, hogy megint pénz jelent meg a láthatáron, újból megjelentek a nagy lenyúlók. A pénz csábító aromája iránt nem maradhatnak közömbösek. Közönséges bűnözők ezek. Feh [ tovább ... ]

Miskolc TV mai műsora

2015-05-24 Vasárnap
 v
      Képújság >>>
      Az előző esti adás ismétlése >>>
      Képújság >>>
      Mérkőzés (sport) >>>
      Képújság >>>
      Műsorismertetés >>>
      Reklám >>>
      Reklám >>>
      Műsorajánló (műsorajánló) >>>
      vallási műsor (egyházi műsorok) >>>
Ulrik Atya vasárnapi gondolatai
      HívőSzó (egyházi műsorok) >>>
      Krónika (Ismétlés) >>>
heti hírösszefoglaló
      Reklám (Ismétlés) >>>
      Műsorajánló (műsorajánló :: Ismétlés) >>>
      Helyzetkép >>>
a szerdai adás ismétlése
      Reklám (Ismétlés) >>>
      Krónika >>>
      Reklám (Ismétlés) >>>
      Műsorajánló (műsorajánló :: Ismétlés) >>>
      Képújság >>>

Kapcsolódó tartalmak

Friss videók

Impresszum:

Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft.
 • 3525 Miskolc, Kis-Hunyad utca 9.
 • http://www.minap.hu
 • 48.1052820.77615
 • worktel: 46 503 500
 • faxfax: 46 358 200
 • e-mail:
 • Ügyvezető: Kovács Viktor
 • Főszerkesztő: Molnár Péter

 • Reklámfelületeink kizárólagos értékesítője a
  MIKOM Nonprofit Kft.

  Elérhetőség: 3530 Miskolc, Széchenyi u. 40.;
  Értékesítési vezető: Bartus Sándor
  E-mail: bartus@mikom.hu
  Hirdetésfelvétel:
  telefon: 46/501-420
  e-mail: info@mikom.hu

 • HU ISSN 2062-5642
 • Minden jog fenntartva!
 • Felhasználási feltételek és adatvédelmi irányelvek
 • miskolc.hu
 • mti.hu