Egyház

Zarándokút három országon át

2011-07-14 13:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Gyulafehérvári Caritas kerékpáros zarándokai július 14-én, csütörtökön Miskolcra érkeztek. A Deszkatemplom megtekintése után fogadta őket Kriza Ákos polgármester, majd folytatták útjukat a Közép-Európát átívelő, mintegy 1300 kilométer hosszú Mária Úton.

bicikli-zarandoklat-110704ml23.jpg

A Csíksomlyóról július 6-án indult zarándoklat Máriapócson, majd több más magyarországi állomáson – köztük Sajópálfalán és Miskolcon is – áthaladva végcélját az ausztriai Máriazellben éri el, a tervek szerint július 23-án. Ez az első alkalom, hogy a Mária Út kelet-nyugati tengelyét teljes egészében, három országon (Románia, Magyarország és Ausztria) áthaladva járja be valaki.

bicikli-zarandoklat-110704ml20.jpg

A 10 fős biciklis csapat Miskolcra tehát július 14-én, csütörtökön érkezett, a nagy melegre való tekintettel már a kora délelőtti órákban. Megtekintették a Deszkatemplomot, ahol egy énekkel adtak hálát Istennek. Ezután átkerekeztek a városházára, ahol Kriza Ákos fogadta őket. A polgármester köszöntő beszédében hangsúlyozta: nagyon fontos kezdeményezésnek tartja a zarándokutat, amely mintegy összekötő kapocs a Kárpát-medencei magyarság között Csíksomlyótól egészen Máriazellig. De nemcsak a nemzet, hanem az egyházak életében is nagy szerepe van egy ilyen eseménynek, hiszen a vallási ökumené jegyében is fogant az ötlet.

bicikli-zarandoklat-110704ml5.jpg

Mindezek miatt támogatásra méltó a kerékpáros zarándoklat – fűzte hozzá Kriza Ákos.A célkitűzéseket illetően Péterfi Attila, a Gyulafehérvári Caritas ágazati vezetője elmondta: Mária oltalmába szeretnék ajánlani az irgalmas szeretet gyakorlatának kibontakozását a Kárpát-medencében.A vezető azt is hangsúlyozta, hogy minden keresztény ember számára fontos megélni a szolidaritást, az összefogást és a szeretetszolgálatot – zarándokútjuk során erre kívánják felhívni a figyelmet, és egyúttal szeretnék minél több emberben felkelteni a zarándoklás iránti vágyat. Ezt segítheti, hogy a honlapjukon nyomon követhetjük, merre járnak és milyen élményeken vannak túl a zarándokok.

Kujan I.
Fotó: Mocsári László


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!