MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Városi intézkedések a hőség miatt

2011-07-14 11:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE hoseg.jpg

A lakosság és a vállalatok munkatársainak védelme érdekében hőségriadó esetén az Önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. valamint annak tagvállalatai Miskolcon több intézkedéssel is enyhítik a hőséget. Folyamatos locsolásra, permetezésre kell számítani, valamint klimatizált járatokon utazhatnak a tömegközlekedésen a lakosok.

A hőség miatt locsolóautók járják a várost, és vizet permeteznek az aszfaltra valamint a felhevült útburkolatra a város számos részén, Az autók, a hőmérséklet emelkedése esetén járják a várost, mint ahogy az előző napokban is tették. A melegben természetesen a közlekedőkre is gondoltak, hiszen a zsúfolt buszokon hamar elfogy a levegő nyáron, ezért klimatizált járatokat indított az MVK Zrt., annak érdekében, hogy megfelelő hőfokot biztosítsanak az utazáshoz a lakosoknak. A buszok mellett a villamossín locsolást is elkezdték, valamint ajánlják mindenkinek a könnyített, nyári viseletet, és, hogy legyen mindenkinél megfelelő mennyiségű ásványvíz.

Az MVK Zrt. egyébként 22 darab Neoplan buszán a klíma 24 C fok felett automatikusan bekapcsol. Arra azonban a közlekedési társaság szeretné felhívni a közösségi közlekedésben részt vevők figyelmét, hogy a klímaberendezés akkor tud hatékonyan működni, ha az ablakok zárva vannak. A villamossín hőmérsékletének mérése lézeres hőmérővel történik, a hőségriadó alatt fokozott pályafelügyelet keretében két óránként. A villamossíneket 50 fok feletti hőmérséklet esetén hűteni kell. A mai nap folyamán 11, 13 és szükség esetén 17 órakor kerül sor a pálya locsolására. Érdekességnek számít az is, hogy a villamosokon, buszokon csütörtökön nincs első ajtós jegyellenőrzés 10 és 19 óra között, annak érdekében, hogy ne tolongjanak az utasok.


Enyhülést adnak a közterületi ivókutak


Városszerte összesen 13 ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek az alábbi helyszíneken találhatók: Városház tér, Centrum Áruház előtti tér (nyomógombos kút), Szinva terasz, Hajós – Pattantyús játszótér, Martinkertváros Református templom előtti tér, LÁÉV kisvasút Lillafüred ivókút, Csanyik-völgy-Majális park 3 db ivókút, Hejő liget 3db ivókút, Miskolctapolca buszparkoló, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Tapolcai Park, Kőrösi Csoma Sándor ivókút, Árpád utca – Kurucz utca játszótér.


A Barlangfürdő nyáron este 8 óráig van nyitva. Ezen kívül a pénztárnál egy vízadó automatát helyeztek el műanyag poharakkal. A Barlang Aquaterápián 2 db vízadó automatát helyeztek el, hogy a vendégek/betegek folyadékellátása folyamatos legyen; a kiürült palackokat igény szerint a karsztforrás vizével pótolják, a gyógymasszőrök ruházata is az időjáráshoz igazodik. A vendégek/betegek számára napernyővel védett, padokkal és asztallal ellátott várót alakítottak ki az udvaron.


A Miskolc holding tagvállalatok, vagy a Zöld Nyíl projekten dolgozó munkatársak közül sokan, sok esetében külső helyszíneken, a város különböző területein végzik munkájukat. Amennyiben a hőmérséklet eléri vagy meghaladja a 25 C fokot, napsugárzástól védett helyen, óránként kell pihenőidőt és megfelelő mennyiségű védőitalt biztosítani. ( A hőmérséklet növekedése esetén egyre nő az egy órán belüli pihenő idő aránya). Minimálisan viselendő felsőruházat a póló, alsó ruházatban a térd alá érő szárú nadrág is megengedhető, kivéve a betonacél szerelést végző, valamint az alsó végtagok fokozott sérülésveszélyével járó munkakörben foglalkoztatott dolgozók esetét. Amennyiben a munkavállalók közül bárki erős fejfájást, szédülést, egyéb rosszullétet tapasztal, azt jeleznie kell munkahelyi vezetőjének, aki köteles a munkavállalót a pihenőhelyre irányítani, illetve szükség esetén orvosi ellátásra küldeni.

Nyilvánosan igénybe vehető légkondicionált épületek


Amennyiben fokozódik a hőség, az Önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a városban több olyan nyilvános hely, bevásárlóközpont, nagyobb áruház is van, ahol hűsölni lehet.


A MIVÍZ-nél is készülnek: amennyiben térségünkben 3. fokú hőségriasztás elrendelésére kerül sor, a vállalat munkatársai ivóvizet fognak osztani a város forgalmas pontjain
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!