MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

MIHŐ: kész az irodaépület

2011-07-06 10:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Befejeződött a Miskolci Hőszolgáltató Kft. irodaépületének korszerűsítése. A társaság mintegy 34 millió forint uniós támogatással energiahatékonysági felújítást végzett a Gagarin úti központi irodaépületén. A 49 millió forintos összköltségvetést meghaladó korszerűsítési programmal az épület hőenergia-megtakarítást ér el, az üzemeltetési költségek csökkennek.

A korszerűsítési program magában foglalta az irodaépület külső homlokzatának hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer hőközponton belüli korszerűsítését, valamint az időjárás-függő automatikus szabályozási és egyedi mérési lehetőség kialakítását.

miho-11-03-29-ml1.jpg

Az épület külső homlokzatának hőszigetelése 10 centiméter vastagságú polisztirol hőszigetelő rendszer alkalmazásával, a külső nyílászárók cseréje pedig, 5 rétegű, fokozott légzárású és hővédelmű műanyag nyílászárók beépítésével valósult meg. Az épület legfelső, zárófödémére 5 centiméter vastagságú hőszigetelés került.

Az irodaépület hőközponti korszerűsítésével lehetővé vált, hogy a külső hőmérsékletváltozáshoz igazodóan automatikus vezérlés biztosítsa a legoptimálisabb hőfelhasználást. A fejlesztés révén megvalósult a munkaidőn kívüli időszakokban – költségtakarékos üzemmódban – a csökkentett mértékű hőfelhasználás is.
A korszerűsítést követően az épület energetikai minősítése a vonatkozó rendelet szerinti „D” besorolásból, energiatakarékos „A” minősítésűre javult.

miho-11-03-29-ml7.jpg

Az energetikai korszerűsítéssel a fosszilis nyersanyag felhasználás, valamint ezzel arányosan a CO2 kibocsátás városunkban évente 49 tonnával csökken, amely hozzájárul Miskolc levegő minőségének javításához. A Miskolci Hőszolgáltató Kft. irodaházának hőtechnikai korszerűsítési programja évente 642 GJ hőenergia megtakarítást eredményez.

minap.hu
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!