Videós hírek

Miskolci zenészek a siker kapujában – videóval

2011-07-04 15:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE indygo.jpg

A Csillag Születik után videóklip-forgatással és kislemezzel kezdte meg pályafutását a hazai könnyűzenei piacon az Indygo zenekar. A tehetségkutató utáni munkákról, sikerekről, nehézségekről Járási Lászlóval a zenekar miskolci énekesével beszélgettünk.

– Pár éve elköltöztél Miskolcról, azóta a fővárosban zenélsz, és láthatóan nagy eredményekkel, hiszen a Csillag Születik tehetségkutató műsorban is sikerült a legjobb 24 közé kerülni. Miben más a fővárosban?

– Miskolcon sajnos nagyon nehéz zenei téren bármit is elérni, hiszen nem jók a város földrajzi adottságai. Mondjuk nehéz átugrani Győrbe. Helyi szinten pedig vannak klubok, amiket ha megjárt az ember, karrierje csúcsára ért vele. Ráadásul vannak olyan városok, ahol nagyobb kultusza van a zenének, amit játszunk, mint Miskolcon. Ettől még a várost persze szeretem, de ami nem megy, azt nem erőltetjük.

– Miben segített a Csillag Születik, van-e bennetek csalódottság, hogy nem jutottatok tovább?

– Csalódottság nem is volt, persze szerettünk volna minél többet szerepelni a műsorban, de a cél nem egy műsor megnyerése, hanem hogy megtaláljuk azokat, akiket érdekel a zenénk. Mi is játszhattunk volna kipróbált slágereket a biztos továbbjutásért, de ez még csak olyan, mikor a kisoroszlánok egymással verekszenek. Gazellára a műsor után megy mindenki. Mi ezt kezdhettük el hamarabb. Olyanok gratuláltak a műsor után, akik nálunk sokkal többet letettek az asztalra, amiből ugyan nem élünk meg, de azért jól esik.

Kiestetek, viszont a munkát nem hagytátok abba, hiszen megszületett egy kislemez, és egy videó klip is a rajongók nagy örömére…

– Dolgoztunk tovább, ahogyan véget ért a műsor, hiszen tervünk rengeteg volt és van is, ebben a szakmában folyamatosan meg kell azért dolgozni, hogy színpadon állhasson az ember. A dalt, ami a klipben is hallható már régóta szeretnénk megfilmesíteni, de eddig nem volt miért ezt megtenni. Olyan ez, mint amikor szeretnél egy elefántos, zsiráfos születésnapot megrendezni, de éppen senkinek nincs születésnapja. Most megvolt az apropó. Az egyik hazai élményfürdő pedig partner volt ebben, nekik köszönhettük a remek helyszínt. Reméljük, olvassák. Muszáj kicsit nyaliznom.

– A Paradicsomszínű naplemente című nótátok így egészen vizesre, vízi mentősre, és strandosra sikeredett. Nekem az „Úgy élvezem én a strandot” című örökzöld jutott eszembe a videóról. Van valami mondani valója is ezen kívül?

– Az összes dalunk közül hangulatra, és témára is ez a legkönnyedebb. Persze a szövegben van elrejtve néhány csemege, ha valakinek van rá igénye, az, ki tudja csomagolni belőle, akinek nincs, az meg csak örülhet neki úgy simán. Na, amit mindig elfelejtek... a zenekarnak van egy oldala egy közösségi portálon. Tele van bölcsességekkel, amihez nem kell a zenénket sem hallgatni. Például tüntetünk, hogy viszonzásul a magyaros pizzáért néha csináljunk olaszos gulyáslevest spagetti tésztával és paradicsommal. Gyerünk, tessék bejelölni!

Vajtó László

 Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-05-29 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!