Kultúra

Evangélikus pedagógiai konferencia Miskolcon

2011-06-29 17:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE evang_konf_110629_ja_12.jpg

Három napos pedagógiai konferenciát szervezett a Magyarországi Evangélikus Egyház Miskolcon 250 résztvevővel. A programsorozatot szerdán délután közös áhitattal nyitották meg.

A miskolci Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola udvarán található evangélikus templomban nyitották meg szerdán délután a városunkban megrendezett pedagógiai konferenciát. – A hétvégére az ország összes részéből érkeztek evangélikus iskolában oktató tanárok, hogy részt vegyenek a programsorozaton. – mondta el portálunknak Fellegvári Zoltán a fent említett oktatási intézmény igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a találkozót minden évben megrendezik valamelyik olyan városban, ahol evangélikus középiskola működik. Miskolc második alkalommal ad otthont a konferenciának, de idén jubileumhoz is köthető az esemény, ugyanis az egyház idén tíz éve vette át a Kossuth Gimnázium vezetését. Fellegvári azt is elmondta, hogy összesen 250 oktató fogadta el a meghívást, akik a tanév végén egy kicsit regenerálódhatnak, valamint újabb információkkal bővíthetik tudásukat. A programsorozatban ugyanis előadásokat is meghallgathatnak a részvevők, hiszen többek között Kelemen Csaba egri színművész, valamint Papp Lajos szívsebész is tart majd prezentációt a hétvégén. A regenerálódás pedig az autóbuszos kirándulással érkezik, hiszen Lillafüredre és Tapolcára a Barlangfürdőbe is ellátogatnak a konferencia résztvevői.

evang_konf_110629_ja_1.jpg


- Az egyházi iskolákban általában többet foglalkozunk a gyermekek lelki világával, a hitéletet is belevisszük az oktatásba. Természetesen nem csupán a középiskolákban, hanem az általános, és óvodás képzésekben is alkalmazzuk a hitélettel foglalkozó tanokat. – tette hozzá a témához Fellegvári Zoltán, aki azt is kifejtette, hogy a találkozón nem csupán középiskolai oktatókat látnak vendégül. Miskolcról egyébként 84 oktató vesz részt a teljes hétvégét felölelő kurzuson.
Vajtó László
Fotó: Juhász ÁkosAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-02-29 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!