Közélet

A jogászok már átvették diplomájukat

2011-06-17 21:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE diploma-oszto-e-110617ml27.jpg

Nyilvános ünnepi szenátus ülés keretében elkezdődtek a diplomaátadó ünnepségek a Miskolci Egyetemen. Június 17-én délelőtt a jogászhallgatók vehették át diplomájukat.

Elsőként az Állam- és Jogtudományi Kar végzős hallgatói fogtak kezet Patkó Gyulával, az egyetem rektorával és Szabó Miklóssal, a Kar dékánjával és kapták meg diplomájukat a Miskolci Egyetem díszaulájában. A június 17-én megtartott átadó ünnepségen Szabó Miklós, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja elmondta nagy ünnep ez, az egyetemi élet legnagyobb eseménye.

- Szövetség jött létre közöttünk, melynek záróeseménye a diplomaátadás. E szövetség célja, hogy megosszuk egymással kincseinket. Mi, oktatók azt, amit tudunk, önök, hallgatók pedig ezt a kincset viszik tovább, falainkon túlra – mondta a dékán. Hangsúlyozta, hogy az a munka, amelyet a hallgatók tanulmányaikba fektettek, az egy olyan befektetés, amely megtérül az egyetem után.

diploma-oszto-e-110617ml31.jpg

A hallgatók doktori esküt tettek, majd Patkó Gyula, az egyetem rektora is köszöntötte a végzős jogászhallgatókat. Ezt követően pedig az ünnepi szenátusi ülés keretében jogi doktorokat avattak. Summa cum laude diplomát kapott 22 hallgató, míg cum laude minősítéssel 83 hallgató, Rite minősítéssel 64 végzős, összesen 169 jogászhallgató végzett a Karon.
A diplomázó ifjúság nevében Kovács Ádám Gábor végzős mondott köszönetet, ezt követően egyetemi és kari címeket adományoztak.Habilitációs oklevelet Jámborné Róth Erika, Ph.D. doktori oklevelet Halász Zsolt Ákos, Kis László, Koppányi Szabolcs Miklós és Veszprémi Bernadett, címzetes egyetemi tanár címet Zsidai József, tiszteletbeli doktori címet Monika Schlachter.

Signum Aurerum Universitatis kitüntetést adományoztak Csemáné Váradi Erika részére, Pásztor Albert Miskolci Egyetemért Érdemérem kitüntetést, a Miskolci Egyetem Érdemes Oktatója kitüntetést Kenderes György, Nagy Anita, a Miskolci Egyetem Kiváló Dolgozója címet Juhász Edit, Kánya László, Rittenbacher László kapott. Rektori dicséretben részesült Albert Rita, Czékmann Zsolt, Jánosi Andrea, Lukács Jolán, Rostáné Forgács Katalin, Varga Zoltán.

Kari Aranyérmet kapott Görgényi Ilona, Vereckei Csaba, Pro Facultate Iurisprudentiae kitűntetést adományoztak Gulyás Ibolya, Lakatos Zoltán, Nagy Zoltán, Olajos István részére. Kiváló Felkészítő Tanár díjat kapott Nyíri Zoltán, Szemere Bertalan Emlékérmet, oklevelet pedig Kardos András, Kovács Ádám Gábor, Kovács Ágnes, Kulasák Kornélia, Pósa Edina kapott. Ezt követően Kiváló Oktatói Diplomát kapott Leszkoven László, Becsületdiplomát pedig Dancs Tímea.

diploma-oszto-e-110617ml11.jpg

Az Állam- és Jogtudományi Kart a Műszaki Földtudományi és a Műszaki Anyagtudományi Kar követi június 18-án, a Bölcsészettudományi Kar végzősei június 24-én délelőtt, a Gazdaságtudományi Kar és az Egészségügyi Kar hallgatói délután, míg a Gépészmérnöki és Informatikai Kar és a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet hallgatói június 25-én veszik majd át diplomájukat, ekkor tartják az egyetem tanévzáró ünnepségét is.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-13 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!