Külföld

Kiszabadult az egyik borsodi drogfutár

2008-04-30 17:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE drogcsemp.jpg

Kiengedtek egy elítélt magyar drogfutárt az egyik ecuadori börtönből. A borsodi fiút, aki nyolc évet kapott, a rossz börtönviszonyok és a zsúfoltság miatt engedték el. Igaz, a súlyos évekre ítélt fiatalnak különféle segélyszervezeteknél kell dolgoznia, mivel arra nem volt hajlandó, hogy Magyarországon letöltse a hátralévő éveket. A fiú nem titkolta, örül, hogy kiszabadult, de kint sem könnyű az élete.

Megtört a jég a drog-ügyekbe keveredett és Dél-Amerikában súlyos évtizedekre elítélt fiatal magyarok ügyében. Az egyik fiatal fiú, L. akit nyolc év börtönbüntetésre ítéltek, váratlanul kiszabadulhatott - igaz, csak feltételesen. A fiatal magyarnak ugyanis felajánlották, hogy Magyarországon letöltheti hátralévő éveit, de ezzel nem kívánt élni a borsodi fiú. A börtönökben való mindennapos életveszély és a zsúfoltság miatt közmunkára kiengedték a szerencsés magyart. Így a pórul járt fiú, úgy tűnik, megúszta a biztos halált.

Több mint egy tucatnyi magyar fiatal raboskodik még mindig Latin-Amerika iszonyatos börtöneiben.. Tény, hogy szinte mindannyian a hirtelen meggazdagodás reményében utaztak a világ másik végére és talán egyikük sem gondolta, hogy a kecsegtető munka helyett zsúfolt és életveszélyes börtönben fognak majd raboskodni. A fiataloknak gőzük sem volt arról, hogy a jól fizető külföldi munkalehetőség valójában kokainfutárkodás. Sokak szerint a pórul járt magyarok csupán azért kellettek, hogy csalik legyenek. Ezt erősíti talán az a tény is, hogy az Ecuadorban utoljára lebukott négy magyar közül háromnál alig egy kilogrammnyi szállítmányt találtak csak. Az élet kegyetlen és a kevésbé fontos futárokat itt az alvilág kegyetlenül feláldozza.

Az ecuadori börtönökben mindenért fizetni kell, a fegyencélet nemcsak veszélyes errefelé, és igen-igen drága is. A kevésbé veszélyes VIP-cellákért ugyanis a börtönöket uraló bandák súlyos dollárokat kérnek. De még az ennivalóért is sápot szednek be. Az ENSZ felmérése szerint az ecuadori börtönök túlzsúfoltak és majdnem kétszer annyi rab van, mint férőhely. Nyolc rabra pedig csak egy fegyveres őr jut.

A magyar drogfutárok élete is kimondott veszélyben volt, néhányukat ugyanis megverték és megkéselték. Van olyan szülő, aki már elzálogosította a lakását is, csak azért, hogy pénzt utalhasson Ecuadorba bajba került gyermekének. A magyarok helyzetét súlyosbítja, hogy hazánknak az országban nincs követsége, a legközelebbi külképviselet a kolumbiai nagykövetség Bogotában.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!