Közgyűlés

Nincs akadálya az iskolaátadásnak

2011-04-19 07:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A miskolci városvezetés támogatja, hogy az egyházak a jelenleginél nagyobb szerepet vállaljanak a nevelés és oktatás területén. Ezt alapvetően az egyházi iskolákkal kapcsolatos igények, a jelentkezések nagy száma alapozza meg. Az átadással színesedhet a város képzési kínálata és valamilyen szinten csökkennek a költségvetés terhei is, hiszen az állami normatívákat saját forrásból kell kiegészíteni.

A témával kapcsolatosan Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője juttatott el közleményt szerkesztőségünkbe. Eszerint a város szem előtt tartotta a tanulók érdekeit, hogy minden gyermek és szülő szabadon tudjon iskolát választani, és az ne jelentsen jelentős többlet terhet számukra. A szakmai egyeztetések az év elején kezdődtek a városi nevelési, oktatási intézmények egyházi fenntartásba adásával kapcsolatban.

Mint ismeretes a tervek szerint közgyűlés április 14-én tárgyalta volna az előterjesztést, azonban az közgyűlés napján lekerült a napirendről. Mindezt a vagyongazdálkodási szabályokkal való pontos összehangolás indokolja, ami jogi, technikai pontosításokat és harmonizálást tesz szükségessé. A kialakult helyzet kapcsán a városvezetés egyértelműen kinyilvánította szándékát, hogy nem kíván elállni attól, hogy létrejöjjön a megállapodás az egyházakkal.

A szabályozás pontosítása, véglegesítése után a májusi közgyűlés elé kerül az anyag. Tehát nincs akadálya annak, hogy a Weöres Sándor Óvoda, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a 4. sz. Istvánffy Gyula Általános Iskola, a Fazola Henrik Általános Iskola és a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola szeptembertől az új egyházi fenntartó irányításával kezdhesse meg a tanévet.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!