Közgyűlés

Nem mondott le Miskolc városa a fűtőmű megvásárlásáról

2011-04-15 16:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE eromuujlied.jpg

Az MVM Zrt. és a Miskolci Hőszolgáltató Kft. között folyamatosan zajlanak a tárgyalások, azért, hogy a 2008 októberében kötött szerződést lezárják, és új alapokkal induljanak a MIFŰ Kft. megvásárlásáért. 

Csütörtökön tartotta áprilisi ülését Miskolc város közgyűlése, melyen zárt ülésen tárgyalták a képviselők az erőmű kérdését. Bár Jakab Péter jobbikos képviselő javaslatot tett arra, hogy nyíltan tárgyaljanak a témáról, ezt nem fogadták el, mivel Miskolc város olyan gazdasági társaságai is részesei az ügynek, amelyek nem szeretnének a nyilvánosság előtt tárgyalni. A nyílt ülés az önkormányzat gazdasági érdekeit sértené – hangzott el.

Az ülés után az a hír jelent meg, hogy a város visszalép az erőmű megvásárlásától, és a korábban megkapott 4,4 milliárd forintnyi hitelt is visszautalják. A városházától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy folyamatosan tárgyalnak a többségi tulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt.-vel. A cél az, hogy a még 2008-ban kötött szerződés helyett új alapokról indulva születhessen meg egy olyan megállapodás, amely a lehető legjobb a város számára.

Ahogy annak idején arról többször is beszámoltunk, a Miskolcon megépült kombinált ciklusú erőművet működtető gazdasági társaság, a Miskolci Fűtőmű Kft.-ben lévő 99 százalék fölötti részarányú üzletrészét az MVM az átadás után az ELMIB Zrt.-nek szerette volna értékesíteni. Miskolc város azonban élni szeretett volna elővásárlási jogával, és egyéves harc indult meg az erőmű tulajdonlásáért, melynek végén a MIHŐ Kft. megkapta a lehetőséget, hogy megvásárolja az üzletrészt.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!