Környezet

Pályázat diákoknak – „A fenntartható jövő születése”

2008-03-14 16:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Holocén Természetvédelmi Egyesület „A fenntartható jövő születése” címmel pályázatot hirdet diákok számára. A program célja, hogy növelje a diákok ismereteit a helyi természet- és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek tevékenységeivel, illetve a helyi és globális környezet- és természetvédelmi problémákkal kapcsolatban, valamint arról, hogy miként lehet fellépni megszüntetésük érdekében.

A pályázat témája:
A résztvevő iskolákban elhangzott tájékoztató előadások után, 4 fős csapatok jelentkezését várják, akik felkészítő tanáraik segítségével kidolgozzák 5-10 oldalas terjedelemben egy helyi környezet- vagy természetvédelmi probléma megoldásával kapcsolatos javaslataikat, melyeket a következő címre kérnek visszaküldeni: Holocén Természetvédelmi Egyesület 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. - Laskó-Kuthi Adrienn, illetve a kuthi©holocen.hu Pályázhatnak: 7-8. évfolyam, 9-10. évfolyam diákjai, 4 fős csapatokkal.
A pályázat menete:
Előadások: a jelentkező iskolák számára előzetes egyeztetés alapján tájékoztató jellegű előadást tartanak környezet- és természetvédelmi problémákról, a civil szervezetek érdekképviseleti működéséről, a kampányok, akciók szervezéséről. Írásbeli forduló: A 4 fős csapatok 2008. április 13-ig elkészítik az 5-10 oldalas dolgozatukat, melynek tartalmaznia kell: az adott probléma bemutatását, megoldási javaslatokat, power point bemutató anyagot. Szóbeli forduló: a legértékesebb pályaművek 2008. április 30-ig szóbeli bemutatásra kerülnek, melyeket 3 tagú zsűri értékel. A díjazottak értékes jutalomban részesülnek. Terepgyakorlat: a jelentkező csapatokat – jelentkezési sorrend alapján – terepgyakorlatra viszik a Sajókazai veszélyes hulladék lerakóhoz, a felsőzsolcai CERVANTES szélerőműhöz, illetve az AVE Zrt.-hez a szelektív hulladékhasznosító egységének megtekintésére.
Az értékelés szempontjai között az egyediség, az ötletesség, a gyakorlatias megközelítés és a megvalósíthatóság egyenlő mértékben szerepel.
Jelentkezési határidő: 2008. március 31.
További információ: Holocén Természetvédelmi Egyesület, Laskó-Kuthi Adrienn 46/508-944, kuthi©holocen.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-22 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!