Videós hírek

Csifó Dorina és az 50 éves Walt Disney – videóval!

2010-11-30 12:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Walt Disney rajzfilmstúdió az idén 50 éves, és ezt egy régi, de gyönyörűen felújított mesével szeretnék megünnepelni, aminek magyar változatában Csifó Dorina hangján szólal meg a főszereplő. Az animációs filmről, annak érdekességeiről, és a szinkronizálás nehézségeiről a minap.hu a fiatal színésznővel beszélgetett.

Az Aranyhaj és a nagy gubanc című animációs filmet a mozikban december másodikától tekintheti meg a hazai közönség, amiben egy bandita, név szerint: Flynn Rider egy titokzatos toronyba menekül üldözői elől, ahol fogságba ejti őt 21 méteres mágikus aranyhajával az épület lakója: a gyönyörű és bátor Aranyhaj. A lány megmenekül az évek óta tartó rabságból, és szövetséget köt a haramiával. A történet a kettejük kalandjairól szól.

– Már számos karakternek kölcsönözted a hangodat, de ez most mégis más, mint a többi. Nehezebb volt átélni a karakter vonásait?

– Az idén 50 éves a Disney, és ezzel a filmmel szeretnék megünnepelni az évfordulót, ezért nagy hajcihő van körülötte, szinte minden egyes elemét tökéletesen kell megcsinálni, így nagy odafigyelést igényelt a szinkronizálás. Külön megtiszteltetés volt, hogy a főhős dalait is én énekelhettem el, bár ezzel még nagyobb teher került a vállamra, viszont el kell mondanom: ez a szinkronizálás volt szakmailag a csúcs a számomra. Érdekességnek számít, hogy a Disney karakterei évről évre egyre kidolgozottabbak, és egyre mélyebbek, ahogyan azt a szakmában mondani szokás. Szinte minden érzelem az arcukra van írva, olyan mintha élő emberek játszanának a filmben.

csifo3.jpg

– Most, hogy befejeződött a munka, visszanézve mit mondanál el róla?

– Számtalanszor adtam már a hangomat különböző mesefilmek karaktereinek, de most először nem idegesített a saját hangom akkor, amikor visszanéztük a filmet. Örültem neki, hogy ilyen jól sikerült, de dolgoztunk is rajta sokat, hiszen egy hétbe telt csak a prózák felvétele, és akkor a dalok még csak utána következtek. A nagy pontosság annak is köszönhető volt, hogy a lengyelországi Disneytől több kolléga is felügyelte a munkálatokat, és ők megkövetelték a precíz munkát, aminek jó eredménye lett, így a mozirajongók igazi csemegét kapnak nemsokára.

csifo11.jpg

– Láthatóan nagyon beleszerettél a karakterbe, és boldogan mesélsz a szinkronizálás minden percéről. Vágytál a szerepre, tanultál-e belőle valamit?

– Természetesen nagyon szerettem volna megkapni a lehetőséget, hogy belebújhassak Aranyhaj bőrébe, és alig hittem el, amikor engem választottak ki. A casting után elküldték az anyagot külföldre, ahol pont az én hangomat találták a legmegfelelőbbnek, és ez nagy megtiszteltetés volt számomra. Tanultam is a munka során, hiszen a színházban tudom majd hasznosítani azt az énektudást, amivel azonosulnom kellett a karakter megformálása során.

A pénteken már mozikban is látható mesefilm egész estés kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hiszen a legkisebbek egy új, csodálatos mesevilágot ismerhetnek meg, az idősebbek pedig felidézhetik gyermekkoruk egyik legszebb történetét.

Vajtó László 
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!