Egyház

Spanyolországba érkezett a pápa

2010-11-06 14:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az északnyugat-spanyolországi Santiago de Compostela zarándokvárosba érkezett szombaton XVI. Benedek pápa, ahol hívők ezrei várták a Szentatyát.

A katolikus egyházfőt a város repülőterén Fülöp trónörökös herceg és hitvese, Letizia üdvözölte. A város XII. században épült székháza előtti téren sokan már péntek délután óta, az éjszakát a szabad ég alatt töltve, vártak arra, hogy megpillanthassák a pápát.

A katolikus egyházfő kétnapos látogatást tesz az ibériai országban, amelynek lakosai többségében mélyen vallásosak ugyan, de az utóbbi időben egyre több jel mutat arra, hogy a spanyol társadalom mindinkább elvilágiasodik.

A pápa az őt Spanyolországba szállító repülőgépen újságírók előtt bírálta azokat a szerinte agresszív egyházellenes jelenségeket, amelyek Spanyolországban mindinkább erőre kapnak. Úgy vélte: ez a folyamat a múlt század harmincas éveinek a Spanyolországát idézi, amikor az egyház szenvedett az erőszakcselekményektől, és a spanyolok a gyenge demokráciából polgárháborúba sodródtak. Közölte: arra készül, hogy egy új vatikáni intézményt hoz létre azzal a feladattal, hogy felvegye a küzdelmet az elvilágiasodás világméretűvé vált tendenciájával. 

A pápa útjának egyik kiemelt célja, hogy felélessze a hit tüzét a spanyolokban - vált ismertté korábban a Vatikánban. XVI. Benedek az őt ujjongva fogadó tömeg előtt arra kérte Spanyolországot és Európát is, hogy újból erősítse meg a kereszténység gyökereit. "Felszólítom Spanyolországot és Európát, hogy az ember igaz hitére alapozva építse a jelent, és tervezze meg a jövőt, és nem csak az emberek anyagi jólétéért legyen felelősek, hanem erkölcsi, szellemi és vallási szükségleteinek a kielégítéséért is" - fogalmazott a pápa. Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-02 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!