Közgyűlés

Bemutatjuk képviselőinket

2010-10-15 09:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Sorozatunkban a választókörzetek sorrendjében mutatjuk be Miskolc Megyei Jogú Város megválasztott önkormányzati képviselőit, majd azokat, akik kompenzációs listákról szereztek mandátumot.

katona_ferenc.jpg1. vk.Katona Ferenc (Fidesz-KDNP) Nős, két gyermek édesapja. Pedagógus végzettségű, aki ma már turizmushoz kapcsolódó vállalkozást működtet. Nem ismeretlen számára a képviselői tevékenység, négy évig volt a megyei közgyűlés tagja.

"Hegymászóként tudom, a csúcsra több út is vezethet, de a szocialista városvezetés egyiket sem találta meg. A látványos és drága beruházások nem javították az itt élők közérzetét. Az 1. számú választókörzetben jelenleg csak táblák jelzik, milyen jó lesz itt hosszú évek múlva. Csak feldúlt utcákat, omló házfalakat, félig bezárt fürdőt láthatunk. A "Fontos nekünk"konzultációsorozat keretében megismertem a városrész problémáit, amelyek évek óta megoldatlanok, és amelyeket Ön is érzékel. Az itt élőkkel folytatott beszélgetések megerősítettek abban, hogy Miskolc jövőjét csak együtt építhetjük, erős kormányzati támogatással! A legfontosabb, legsürgetőbb feladatok közé tartozik, hogy a tömegközlekedést az itt élők elvárásaihoz igazítsuk. A Selyemréti strandfürdőt felújítva mielőbb visszaadjuk a miskolciaknak. A kormánnyal egyeztetve megoldjuk a telepek rehabilitációját, rendbe tegyük a Szinva medrét, a Sajó és a Kis-Sajó árterületét. Az elhanyagolt önkormányzati ingatlanok, utak és játszóterek állapotán javítani kell, mint ahogy a környék közbiztonságán is! Ezeket a problémákat a Fidesz-KDNP városvezetéssel, a Kormánnyal és Önökkel együtt meg tudjuk oldani!"

giakne_bobaly_judit.jpg2. vk.Giákné Bobály Judit (Fidesz-KDNP) Férjével együtt két gyermeket nevel. Tanítónő, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában dolgozik. Tagja a Martin-kertvárosi részönkormányzatnak, négy éve a miskolci önkormányzat egészségügyi bizottságában tevékenykedik.

"A "Fontos nekünk" konzultációsorozatunkon megismertem véleményüket. Körvonalazódtak azok a tervek, azok a cselekvések, amelyek fejlődő pályára állítják várusunkat. Miskolc jövőjét a szirmaiakkal és martin-kertvárosiakkal együtt kell építeni! A megoldásra váró feladatok részben hasonlóak, részben különbözőek e két városrészben. Legnagyobb gondot az utak elhanyagolt állapota jelenti, ezért átfogó útfelújítási programra van szükség, többek között a Kőrös, Mura, Babits, Somlay, Árvácska, Pipacs utcákban. A megnövekedett átmenő autósforgalom miatt sürgető feladat a közlekedés biztonságosabbá tétele, forgalomlassító szigetek megépítése. Több helyen, például a Bodrog utcában a csapadékvíz elvezetését kell megoldani. Esőtől védő buszmegállókra van szükségünk. A rossz állapotú, alacsony komfortfokozatú lakások helyzetének megoldása is sürgető feladat például a Dráva és Balaton utcákban. Szirmán a szennyvízátemelő kapacitás-növelése is alapvető.Szirmán növelni kell az óvodai férőhelyek számát, játszótereket kell építeni. Buszjárat kellene a Cora felé. Az intézmények korszerűsítése, felújítása, étkezési lehetőséggel egybekötött nyugdíjas klub kialakítása mindkét városrészben fontos."

dr_gonda_geza.jpg3. vk.Dr. Gonda Géza (Fidesz-KDNP) Nős, két gyermeke van. A Debreceni Orvostudományi Egyetemen végzett sebész, traumatológus szakorvos 1976-tól dolgozik a Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei és Egyetemi Oktató Kórházban, jelenleg a Traumatológiai osztály másod-főorvosa.

"Több évtizede praktizáló orvosként fogékony vagyok az emberek problémáira, a segítő szándék természetes adottságom. A problémákat megoldva most is segíteni szeretnék, hiszen választókörzetünkben eddig nagyon sok gondunkra évek alatt sem született megoldás. Választókörzetem minden pontján helyre kell állítani a közbiztonságot! Első lépésként az avasi térfigyelő kamerarendszer bővítését fogom javasolni, támogatom az avasi rendőrőrs infrastruktúrájának fejlesztését. Az avasi lakótelepen a Fészekrakó-program miatt az ott élők helyzete ellehetetlenült, ez azonnali megoldást követel! A szemetes konténerek zárhatóvá tétele, a játszóterek felújítása is fontos feladat számomra. Hejőcsabán a terület kertvárosi jellegéből adódóan mások a problémák: a csapadékvíz-elvezetés megoldását, a Hejő patak medertisztítását és a közvilágítás javítását tartom legfontosabb feladatomnak e városrészben. Választókörzetemben szeretném elérni a helyi tömegközlekedés átszervezését, hogy jobban igazodjon a lakosság igényeihez."

dr_nehez_karoly.jpg4. vk.Dr. Nehéz Károly (Fidesz-KDNP) Nős, okleveles gépészmérnök-informatikus. Doktori címét informatikából szerezte. Jelenleg egyetemi oktató a Miskolci Egyetem Alkalmazott Informatika Tanszékén. Öt éve foglalkozik aktívan a politikával.

"A "Fontos nekünk" konzultációsorozatunkon összegyűjtöttem minden olyan ötletet, véleményt, amely hozzájárulhat választókerületünk eredményes fejlesztéséhez. Beszélgetéseink megerősítettek abban, hogy Miskolc, és benne Tapolca és Görömböly jövőjét csak együtt építhetjük! Tapolcán elengedhetetlen egy új, a 21. századi igényeknek megfelelő strand építése. A tapolcai vállalkozások és a turizmus fejlesztésében megtaláltuk az összhangot. Tettre kész csapattal azon vagyunk, hogy Tapolca ne a leválását fontolgassa, hanem Miskolc szerves részeként annak világhírű üdülő- és fürdővárosa legyen. A görömbölyi pincesor lehetőségeinek kihasználása, a hagyományok ápolásával a turizmus fejlesztése, pihenőövezetek létrehozása szintén kiemelt feladatom. Ehhez azonban elengedhetetlen a vízelvezetés megoldása, az utak felújítása, a közterületek folyamatos karbantartása. A patakmedrek tisztítása, a 4-es busz járatainak sűrítése, időseket segítő szakszolgálat létrehozása, a fiatalok sportolási lehetőségeinek fejlesztése – mind-mind megoldandó feladat."


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-18 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!