Videós hírek

Prológ a gyárban – pályavideóval!

2010-10-12 14:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Rendhagyó helyszínen, a DAM területén rendezik meg október 23-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rallysprint bajnokság zárófutamának prológját.

Üveges Gábor, a verseny szervezője elmondta, több céget kellett megkeresniük, hogy a gyár területén rendezhessék meg a prológot, azonban valamennyien hozzájárultak, így október 23-án felbőgnek a motorok az egykori LKM-ben.
Egy kör három kilométer hosszú, a versenyzőknek kettőt kell belőle abszolválniuk. Nem lesz könnyű, ugyanis tele van különlegességekkel a pálya: technikás, visszafordítókkal tarkított útvonalon száguldhatnak a prológ résztvevői. „Érdekesség, hogy vasúti sínek keresztezik az aszfaltutat, ezek dobós helyek, a fordulókban is lesz néhol ilyen átjáró. Emellett beépítünk a két egyenesbe négy mesterséges lassítót is. Ezen a pályán a vezetési tudás dominálhat!” – ismertette a pályát a szervező.

lkmrali.jpg
Üveges Gábor, a verseny szervezője az egyik leglátványosabb kanyarban

A nézők a terep mintegy nyolcvan százalékán tudnak majd elhelyezkedni, a maradék húsz százalék a kétszer két gyárépület közötti szakasz, oda nem engedik majd be a rajongókat. Az érdeklődők egyébként a vasgyári villamos-végállomás felől érkezhetnek a verseny helyszínére – a bejárattól 150 méterre lesz a rajt, egyenesen odavezetik majd a nézőket. A szervezők a tavalyi prológból okulva felhívják a kilátogatók figyelmét, hogy tartsák be a rendezők utasításait, és ne lépjenek át a kordonokon.

lkmrali2.jpg
Képünk a tavalyi belvárosi prológon készült

Érdemes kilátogatni, a Trabanttól a BMW-n át a Toyota Corolla WRC-ig rengeteg autótípussal neveztek, a mezőny több mint a fele pedig Ladával vág neki a távnak. „Sztárvendég is lesz, hiszen Jamie Winchester, az ír származású zenész, énekes hasonmásának fog navigálni” – árulta el portálunknak Üveges Gábor.

Kezdés: prológ – október 23. 15.00 (belépő: 500 forint), október 24. 8.00 – Bükkszentlászló.

A Miskolc Televízió belső kamerás felvétele a pályáról:
Rallysprint pályabejárás a DAM-ban

A Miskolc Televízió összeállítása

Soós P.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-06-15 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!