Környezet

Szelektív hulladékgyűjtés az egyetemen

2008-02-19 16:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szelektivkiallit.jpg

Hulladékból termék – ezzel a címmel érkezett a Miskolci Egyetemre az a kiállítás, mely egyedülálló kezdeményezésként az országban 80 hulladékfeldolgozó és hasznosító vállalat részvételével mutatja be, hogyan készül másodnyersanyag, majd hasznos termék a lakosság által szelektíven gyűjtött hulladékból.

Azt már sokan tudják, hogy mit jelent szelektíven gyűjteni, azt azonban már kevesebben, hogy a szétválogatással energiát, erőforrásokat és nyersanyagokat takaríthatunk meg, a másodnyersanyaggá dolgozott hulladékból pedig új termékek lesznek. Újságpapírból készül például kéztörlő és tojástartó. A kiállításon csaknem ezer olyan tárgy található, mely közvetve hulladékból készült.
A magyar lakosság évente mintegy 50 ezer tonna csomagolási hulladékot gyűjt, anyaga szerint különválogatva. Miskolcon is egyre népszerűbbek a szelektív szigetek, melyből 115 darab van a városban.
A kiállítás 100 hulladéknak szánt terméken keresztül azt mutatja be, hogy a szelektíven gyűjtött szemétből milyen munkafolyamatokkal, milyen termékek készülnek. A megnyitó után hulladékgazdálkodási konferencia is volt az egyetemen.

L. V.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2009-06-03 08:53

    kamu

    A személyi számom kettessel kezdődik te szerencsétlen!!! Nem álltam neki senkinek és a mentális állapotoddal neked van problémád! Hazugságokkal népszerűdeni valamit ALJAS dolog!!! Gondolkozz mielőtt írsz vagy legalább járj utána amíg valaki be nem pe [ tovább ... ]

Miskolc TV mai műsora

2021-03-04 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!