Közgyűlés

A képviselő-testület levelét megírta

2008-02-14 16:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE rendkivuli-kozgyules.jpg

Rendkívüli közgyűlést tartottak ma a városházán, melyen a grémium arról döntött, hogy felterjesztést küldenek Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, melyben arra kérik, tegyen valamit az MVM jogsértő magatartása ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Villamos Művek értékesíteni szeretné a miskolci kombinált ciklusú erőművet működtető MIFÜ Kft.-ben lévő több mint 99 százalékos üzletrészét. Noha erre elővásárlási joga lenne Miskolc városának, az MVM mégis az ELMIB Zrt.-vel kötött adás-vételi szerződést.
Miskolc mindenképpen meg akarja szerezni a Miskolci Fűtőerőmű Kft. üzletrészét, és nem hagyja, hogy a várost a Magyar Villamos Művek Zrt. kirekessze ebből – erősítették meg a képviselők. A testület tagjai tökéletes összhangban 40 igen szavazattal voksoltak amellett, hogy a közgyűlés a kormányfőhöz forduljon jogainak érvényesítéséért. A frakciók pártállástól függetlenül valamennyien kiálltak a városstratégiai szempontból létfontosságú ügy mellett.
Miskolc tehát várja a miniszterelnök kedvező válaszát. Teszi ezt a távhőszolgáltatást igénybevevő mintegy 100 ezer miskolci kiszolgáltatottságának elkerülése és a hosszú távú biztonságos hőszolgáltatás megteremtése érdekében.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!