Bulvár

Miskolcon támadt fel Elvis! (videóval)

2010-06-29 12:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az Elvis-kultusz a „király” halála után 33 évvel is él és virágzik. A világon jelenleg több tízezer Elvis Presley imitátor van, akik mind az első számú Rock 'n' Roll énekes emlékét őrzik, ápolják. A miskolci Elvis-el életéről, és egy nem mindennapi előadásról beszélgettünk.

Biztosan sokan megkérdezték már tőled, de miért pont Elvis?

elvisz1.jpg-    Szerintem ő minden idők egyik legkiemelkedőbb egyénisége és énekese, hihetetlen az a kultusz, ami őt övezi, még jóval a halála után is. Én 2003-ban Las Vegas-ban jártam, és sikerült megnézni egy imitátor show-t, amiben a királyt is megjelenítették. Ott döntöttem el: szeretnék az ő bőrébe bújni, és azóta már túl vagyok több mint 1700 fellépésen.

Ne szaladjunk ennyire előre, hiszen azért azt el kell mondanunk, hogy te gyerekkorod óta foglalkozol zenével…

-    Ez valóban így van, Németországban születtem, és oda is jártam egy darabig iskolába, ahol már általános iskolában felfigyeltek a tehetségemre. Az első osztályban a tanító néni kihívott a táblához, és a xilofonból nekem kellett kihallani a hangokat, majd azokat felírni. A hallásom alapján szolmizáltam.

Ezek után hogyan kerültél Miskolcra?

-    Nagyon egyszerű: ide nősültem. Nem fogod elhinni kit vettem el! A feleségem lett a gyönyörű és csodálatos Marilyn Monroe. A párommal ugyanis együtt szoktunk fellépni, és csupán egyetlen nő illik a királyhoz, az pedig Marilyn, bár azt hozzá kell tenni: sokan nem tudják, Elvis és Ms. Monroe is egymás karjaiban kötöttek ki egyszer egy romantikus éjszakán, de utána sajnos nem lehettek egymáséi, valamilyen okból kifolyólag a show-biznisz nem engedte meg a kapcsolatukat. Mi ennek a szerelemnek szeretnénk emléket állítani.

elviszmarilyn.jpg

Mióta lépsz fel Magyarországon, Miskolcon? Van-e más is, akit imitálsz?

-    2005-óta játszom az országban, és nagyon szeretek Miskolcon fellépni, július 12-16-között is látható és hallható leszek, amikor az egyik autókereskedés cabrióival fogunk felvonulni. Természetesen azért időről-időre leteszem a fehér kezeslábast, és belebújok más hírességek bőrébe is. Többször csináltam már Stevie Wonder, Ray Charles, Michael Bublé, vagy akár Beatles imitátor show-t. A magyar előadók közül általában Máté Péter és Charlie dalaival szoktam fellépni. A feleségem pedig nagyszerűen utánozza még Szandit, Cserháti Zsuzsát, vagy akár Zalatnay Saroltát is.

Mi volt eddig a legnagyobb elismerésed a szakmában?

elvisz2.jpg-    Nekem a legnagyobb elismerés az, amikor az 1700. koncert végén is azt kiabálja a közönség: ”Elvis él!”

Elvist valamikor hisztérikus rajongás vette körül, majdhogynem szétszedték a lányok, te hogy állsz a szerelmes rajongókkal?

-    El kell ismerni, azzal, amit csinálok, sok hölgynek imponálok, és kaptam is már ajánlatokat szép számmal itthon is, külföldön is, de én egy családos Elvis vagyok, aki szereti a feleségét, és példás családapa, ezért rendszerint ezeket az ajánlatokat visszautasítom. Az előadásokon néha én is összehozom a párokat, ugyanis amolyan ”Wedding Chapel” módszerrel össze szoktam adni őket a színpadon. Las Vegasban nagy hagyománya van annak, amikor egy Elvis imitátor esketi meg a szerelmeseket.

A Miskolci Elvisszel találkozhat a közönség egy felvonulás keretein belül július 12. és 16.-között. A minap.hu oldalon olvashattok majd az eseményről.

Nézze meg a videót a művész spanyolországi fellépéséről!
Vajtó László


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-16 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!