MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

Védekezés és vízhelyzet Miskolcon

2010-06-06 18:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE arvizmiskolc_0606_1.jpg

Víztenger lett Miskolc keleti határa. Továbbra sem lehet kijutni a városból Felsőzsolca irányába, ahol egyre több utcát öntött el a víz, és ahonnan egyre több víz ömlik be a borsodi megyeszékhelyre is.

A József Attila úton található nagyáruházakat már kiürítették, ami viszont nagyobb gondot okoz, hogy a tűzoltóság tájékoztatása szerint néhány telephelyről veszélyes anyag került a vízbe, így pedig a talajba is.Az árvízi védekezésben és mentésben több miskolci vállalat is részt vesz, köztük a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatai. A munkálatokban továbbra is dolgoznak a Városgazda Kft. munkatársai, de az MVK Zrt. és a MIVÍZ Kft. is vezényelt ki a dolgozóiból a hétvégén.

arvizmiskolc_0606_2.jpg

Az AVE Miskolc Kft. konténerek helyezett ki a Sportcsarnokhoz, a Vörösmarty, Kazinczy iskolákhoz. Szikszón lajtos kocsival segítettek be, Diósgyőrben pedig rendkívüli lomtalanítást végeznek, Ónodra terepjárót küldtek ki homokzsákokkal.

Az MVK Zrt. Ócsanáloson és Ongán menti az embereket a járműveivel, de a megye egyéb pontjain is részt vesznek a védekezésben. A jegyellenőrök tegnap az Auchan-nal szemben zsákoltak.

arvizmiskolc_0606_3.jpg

A MIK Zrt. egy vegyiraktárat költöztetett ki a Sajó utcáról a saját zárt telephelyére a fertőzésveszély megakadályozása érdekében, emellett 140 ezer homokzsákot szállítottak ki az ÉKÖVIZIG telephelyéről a védekezési munkálatokhoz Felsőzsolcára, Alsózsolcára és Ónodra.
A Városgazda Nonpofit Kft. is segíta védekezésben, a cég dolgozói a Fonoda hídnál homokzsákokat helyeztek el, és lesúlyozták a hidat, hogy a folyó ne tegyen kárt az építményben.

arvizmiskolc_0606_4.jpg

A MIVÍZ Duzsik Gáborral az élen, a vízügyesek mellett, a gáton teljesít szolgálatot, ugyanakkor a cég az ivóvízellátást igyekszik olyan szintre hozni, hogy az ÉRV víz nélkül maradt településeit segítse.

Víz alatt Miskolc keleti kapuja

Lezárták a Fonoda utcai Szinva hidat


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!