MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

Ismét előkerültek a homokzsákok (frissítve, videókkal!)

2010-06-01 13:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE arviz_blaha.jpg

    A hétfő este óta tartó folyamatos esőzések hatására ismét megemelkedett a patakok vízszintje, néhány helyen ki is léptek medrükből. 

Miskolcon a Szinva újabb gondokat okoz a Diósgyőrben élőknek. A területen a tűzoltóság, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai mellett a Miskolc Holding Zrt. cégeinek dolgozói is a védekezésben segítkeznek, a munkát Orosz Lajos alpolgármester és Bartha György önkormányzati képviselő koordinálja. A rendőrség már biztosítja az érintett és környező utcákat Diósgyőrben, ezekbe csak lakcímkártya felmutatásával lehet behajtani.

Óriásszivattyú Hejőcsabán

19.00: A keddi esőzések következtében Hejőcsabán több utcát elárasztott a víz. A Bizony Ákos és a Bognár utca kereszteződésében este szivattyúval próbálták a csatornából átmerni a vizet a Pesti út melletti vízelvezető árokba.

Óriásszivattyú a Bizony Ákos, Bognár utcák kereszteződésben.
Hejőcsabai árvízhelyzet 1

Bognár utca

Hejőcsabai árvízhelyzet 2.

Bizony-Bognár utcák

Hejőcsabai árvízhelyzet 3.

Pesti utca 1.

Hejőcsabai árvízhelyzet 4.

Pesti utca 2.

Hejőcsabai árvízhelyzet 5.

Képek:

Késő délután helyzet

18.00

Köztársaság utca

Márton Bíró-Pálma utca


Pereces


Szinva terasz


Lezárt utcák


Az árvíz miatt Miskolcon négy útszakaszt le kellett zárni a forgalom elől. A diósgyőri városrészben a Köztársaság út került lezárásra. A hejőcsabai területen három utca: a Pöltenberg Ernő, a Bognár út és a Bizony Ákos utakról is kitiltották a forgalmat.
Az előzetes információk alapján, kedden délben húsz házba tört be a víz Miskolcon, valamint Bükkszentlászlón egy lakatlan házat elmosott a víz.


Kedd délutáni helyzetkép:

Köztársaság utca kedd délután

Köztársaság utcánál kedd délután

A Köztársaság utcánál kedd délután 2.

A Köztársaság utca kedd délután 3.

A Köztársaság utca kedd délután 4.

Domjány Györgyné az udvara elöntéséről:

Domjány Györgyné az udvara elöntéséről

A Miskolc Televízió vágatlan videója a védekezésről:

Vízhelyzet kedd délután Miskolcon - vágatlan!

17.25: Perecesen a 16-ai felhőszakadás miatt a patak partján megcsúszott egy támfal. Idáig csak részlegesen, átmenetileg sikerült helyreállítani, mert a vis major keretből szerettek volna támogatás kapni rá. Jelenleg a városrészben ugyanezen a helyen van a gócpontja a problémáknak és a védekezésnek, a többi helyen már az igényeknek megfelelően homokzsákokkal megfogták a vizet.
A főutca egy részén vízátfolyás volt, ezt azonban sikerült elvezetni a patakba. Az ÉRÁK épületénél munkagép dolgozik a vízelvezetésen, hogy ne veszélyeztesse az épületeket.

17.00: Az árvízi védekezés központja jelenleg a Köztársaság utca és a környező utcák, ahol már segít a koordinálásban dr. Hardonyi András önkormányzati képviselő, illetve Papp Tamás, az önkormányzat főosztályvezetője is.
A Blaha utcánál újra kilépett a Szinva a medréből, szerencsére itt már napközben végighomokzsákolták a házakat, ennek ellenére több kertben is áll a víz. Jelenleg azt próbálják megakadályozni, hogy a Köztársaság utcán túli utcákat is elöntse a víz. A legtöbb helyen Diósgyőrben egyelőre sikerült a mederben tartani a Szinvát.
A hírek szerint rossz a helyzet Perecesen és Görömbölyön is, tudósítóink a helyszínen vannak.

Blaha utcai helyzet:

Pálma utcai helyzet:


Védekezés Miskolctapolcán


15.30: A Miskolc Holding Zrt. tagvállalatai is kiveszik a részüket a védekezésből, az MVK Zrt.-től negyven, a MIK Zrt.-től harminc ember dolgozik munkaidőben a védekezésen, míg a Városgazda Nonprofit Kft. szinte összes dolgozóját kivezényelték.
Máshonnan is érkezik a segítség, az MVK 800 homokzsákot is felajánlott a Köztársaság utca környékén élőknek, Kiliánba pedig ezekben a percekben (fél négy körül) érkezik nyolcvan egyetemista, hogy kivegyék részüket a munkából.

Továbbra is várják önkéntesek jelentkezését, elsősorban a Kandó és Könyves Kálmán utcákra, jelentkezni a 06-80/46-00-46-os telefonszámon lehet a közterület-felügyeletnél.

arviz_blaha3.jpg

12.00: A hétfő esti intenzív esőzés hatására a Szinva patak ismét kilépett a medréből, komoly gondokat okozva ezzel Alsó- és Felső-Hámorban, valamint a Blaha Lujza és a Köztársaság utca lakosainak. A házak pincéjébe folyt be a víz, valamint érintette a Hámori Waldorf Általános Iskolát és a Molnár csárdát is. A fent említett helyszíneken zajlik a homokzsákok kihelyezése, amiket az erre a célra előre kitelepített pontokról szereznek be.

Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője portálunknak elmondta, a hétfőn érvénybe léptetett vörös riasztás értelmében megelőző intézkedéseket tettek. Jelenleg 25 helyi tűzoltó dolgozik a kritikus helyszíneken a Miskolci Városgazda Kft. embereivel, akik homokzsákokkal védik az útszakaszokat.

arviz_blaha2.jpg

A szóvivő elmondta: az esőzés nem okozott olyan drasztikus károkat, mint két héttel ezelőtt, de ha az eső nem csillapodik, akkor fel kell készülni a további vízszintemelkedésekre is. Megtudtuk azt is: sok helyen a lakosok már önállóan szivattyúznak, felszabadítva ezzel a tűzoltóság gépeit. Nagyon fontos viszont azt figyelembe venni, hogy csak a legvégső esetben szabad elkezdeni a szivattyúzást, hiszen az kitágíthatja a vízereket. Jelenleg ismét az összes miskolci tűzoltó a vízkárok enyhítésén dolgozik.

Vajtó LászlóAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!