Közélet

Káli Sándor: Nagy Kálmán ne járassa le Miskolcot!

2010-04-07 17:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Káli Sándor, Miskolc polgármestere választ tett közzé dr. Nagy Kálmán a Magyar Hírlapban megjelent interjújára.

A következőkben ezt a választ tesszük közzé, csatolva az ominózus újságcikket is:

„Nagy Kálmán Úr!

Ne járassa le Miskolcot! A szerdai Magyar Hírlapban megjelent interjújában ezt teszi, amikor háború sújtotta övezetként állítja be Miskolctapolcát. A cikkben ráadásul az szerepel, hogy a városrész az Ön választókörzetéhez tartozik. Tájékoztatom, hogy Önnek nincs választókörzete, mert Önt Miskolcon, pláne Miskolctapolcán nem választotta senki egyéni választókerületi képviselővé.

Ezek után jöjjenek a tények: Miskolctapolcán az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre a Barlangfürdőben. A komplexum világszínvonalú szolgáltatásokat nyújt, turisták százezrei látogatják évente. A város költségvetésében idén egy miskolctapolcai szabadidőpark megépítésére különítettünk el pénzt, s a helyi strandfürdő hasznosításával kapcsolatban is folyamatosan folytatunk tárgyalásokat. Munkánkat ebben az ügyben sokáig hátráltatta az Ön által is támogatott leválási kísérlet, hiszen ki az a befektető, aki egy gazdasági háttér nélkül működő faluban hajtana végre fejlesztéseket?

Ami a cikkben szereplő további állításait illeti, tájékoztatom, hogy nincs szükség az épületek füstmentesítésére. Ön ugyanis – a lapban megjelentek szerint – ezt akarja tenni. Mi viszont tűzjelző rendszerek kiépítését tervezzük, a munkát el is kezdtük. Ha Ön nem Miskolc lejáratásán fáradozott volna kedden, akkor tudhatná, hogy éppen aznap indult el például a Hegyalja utca 17. szám alatti épület tűzjelző rendszerének kiépítése, de nemcsak itt, hanem a lakástűz tragédiájának helyszínén, a Középszer 20. szám alatt is. Korábban a hejőcsabai bérházak 61 lépcsőházába szereltek be ilyen készülékeket.

Az Avasról szóló állításaival kapcsolatban kijelentem: Ön hazudik! Hazudik akkor, amikor nem cáfolja az újságíró kérdését, s helybenhagyja azt az állítást, hogy az Avason nem csökkent a bűnözés. De csökkent, méghozzá jelentős mértékben. Mondok néhány példát: a városőrség megalakulása óta a boltokba és a szórakozóhelyekre történő betörések száma 45 százalékkal, a rablások száma 50 százalékkal, a gépkocsifeltörések száma 53 százalékkal, a besurranásos lopások száma pedig 73 százalékkal esett vissza.

Felszólítom tehát, hogy hagyja abba Miskolc lejáratását! Ha már segíteni nem akar, legalább ne ártson a városnak! Mert az ilyen kijelentések komoly erkölcsi és gazdasági károkat okoznak nekünk, elbizonytalanítják a munkahelyteremtő befektetőket, elbizonytalanítják a turistákat. Ne legyen Miskolc és Miskolctapolca ellensége!

Káli Sándor
Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere”


nagykalmancikk.jpg


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2010-04-07 22:18

    melus

    Hazudik Dr.Nagy Kálmán?Én azt mondanám, hogy a drága Polgármester Úr HAZUDIK!!!!Csökkent a garázdaság az Avason! Jó hogy nem már azt mondja, hogy nőtt a közbiztonság! Költözzön már fel maga egy hétre az Avasra! Megnézném milyen arcot vágna! Miután be [ tovább ... ]
  • 2010-04-07 18:32

    mimino

Miskolc TV mai műsora

2021-10-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!