MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

Tűzjelző a panelházakban

2010-04-06 13:38

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tuzjelzo_hegyakjau1.jpg

     Két miskolci lépcsőház – a Hegyalja utca 17. és a Középszer utca 20. – kap tűzjelző berendezéseket a napokban. Mindkét helyen elkezdték a szerelést ma, így a hét végére már nagyobb biztonságban érezhetik magukat a lakók.

A Középszer utca 20. alatt történt tavalyi tragikus paneltűz után Káli Sándor polgármester felkérte a MIK Zrt.-t, hogy vizsgálja meg a panelházak esetén a tűzvédelmi riasztórendszerek kiépítésének lehetőségét. Mint Németh Zoltán, a MIK Zrt. szolgáltatási igazgatóhelyettese elmondta, a Hegyalja utca 17. szám alatti társasháznál egy mintaértékű projektet hoznak létre, amellyel szeretnék felhívni a lakóközösségek figyelmét, hogy egy nem túl nagy mértékű beruházással is ki lehet építeni a tűzjelző rendszert. Azért esett a választás erre a társasházra, mert panelprogram keretében felújított panelházról van szó, amelyben több MIK-lakás is található. A költségeket – amely az úgynevezett home-detektoronként húszezer forint – az ingatlancég állja, így a lakóknak nem kerül semmibe. Németh Zoltán azonban felhívta rá a figyelmet, hogy lakásonként mindössze hétszáz forintos beruházásról van szó.

tuzjelzo_hegyaljau2.jpg

Dr. Tompa Sándor, országgyűlési képviselő a Hegyalja utcán elmondta, köszöni a kezdeményezést a MIK-nek, már csak azért is, mert egy társasháznál nehéz összeegyeztetni a hasonló beruházásokat, hiszen a lakástulajdonosok gyakran nehezen egyeznek ki ilyen kérdésekben. Reméli azonban, hogy a jó példát más társasházak is átveszik majd, és kiépítik a jelzőrendszert.

A Középszer utca 20. szám alatt a tűzjelző-rendszer kiépítése szintén elkezdődött, itt a lakossági felajánlásokból gyűjtött összegből fedezik, a közgyűlés szociális, ifjúsági és sport bizottságának döntése alapján.

Fotók ITT!


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!