Gazdaság

Hasznosítanák a telket

2010-02-28 14:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egy a Szentpéteri kapuban található kereskedelmi és gazdasági célra hasznosítható ingatlan értékesítésének javaslatát is napirendre tűzi márciusi ülésén Miskolc közgyűlése.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában van a Szentpéteri kapuban, a TESCO és OBI áruház mögött, a köztemető szomszédságában elhelyezkedő - a Nyomda északi telekhatárától a temető mellett megépített közútig elhelyezkedő ingatlan.

Tekintettel arra, hogy a telek és a 26-os főút között már évek óta üzemel a TESCO és az OBI áruház, vélhetően kereskedelmi célra sikerrel értékesíthető ez az ingatlan is, mely a lakosság jobb minőségű ellátását szolgálhatja a későbbiekben - áll az előterjesztésben.

Amennyiben a javaslatot megszavazza Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése, nyílt kétfordulós (írásos ajánlattétel, majd versenytárgyalás) eljárás alkalmazásával értékesítésre jelöli a 11116/3 hrsz-ú 9140 m2 nagyságú "beépítetlen terület" megnevezésű ingatlant, melynek induló eladási árát harmincmillió forint plusz áfa összegben határozza meg.
Az értékesítés feltétele, hogy vevő vállaljon kötelezettséget -használatbavételi engedéllyel dokumentáltan - az ingatlan 3 éven belül történő beépítésére a szabályozási terv előírásainak betartásával, valamint az adásvételi szerződésben szerepeljen 10 százalék foglaló mellett a vállalt kötelezettségek maradéktalan teljesítése érdekében minden lehetséges jogi biztosíték (elállási jog, visszavásárlási jog, késedelmi-, esetleg meghiúsulási kötbér, óvadék, jogvesztés kikötése, stb.) azzal, hogy a biztosítékok mérséklésének jogát a felek kizárják.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2010-02-28 15:35

    mimino

    30 millió plusz áfa??? ez bagó összeg egy multinak (merthogy biztos nem józsi bácsi kft fogja megvenni, hogy ott folytassa tevékenységét.)tehát megint a szokásos: bagóért eladni mindent..

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!