Közgyűlés

Pályázat közművelődés intézményekért

2010-02-24 13:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolccimer.jpg

Miskolc Megyei Jogú Város márciusi közgyűlésének napirendi pontjai közt szerepel a javaslat a közművelődési érdekeltségnövelő pályázat támogatására.

Az érdekeltségnövelő támogatás összegét a Magyar Köztársaság éves költségvetési törvénye határozza meg, amelyet 50-50 százalékos arányban kell felhasználni egyrészt a könyvtári, másrészt a közművelődési támogatásokra. A központi támogatás érdekeltségnövelő szerepének biztosítása érdekében a támogatás mértékét a rendelkezésre álló saját forrás arányában kell megállapítani. A pályázaton Miskolc 1998 óta rendszeresen és eredményesen vesz részt.

A város 2010. évi költségvetésében, az intézményi támogatáson felül a közművelődési érdekeltségnövelő pályázathoz kétmillió forintos önrészt biztosít, ezzel együtt vállalja, hogy a pályázat eredményessége esetén az elnyert összeget a közművelődési intézmények rendelkezésére bocsátja. A pályázat eredményeképpen a közművelődési intézmények korszerűbb technikai, műszaki eszközökkel, berendezésekkel rendelkeznek, ezáltal színvonalasabb rendezvények megvalósítására nyílik lehetőség.

A közművelődési érdekeltségnövelő pályázat lehetőségét biztosító rendelet (a helyi önkormányzatok könyvtári és közművelődési érdekeltségnövelő támogatásáról szóló 4/2004. (II.20.) sz. NKÖM rendelettel módosított 15/1998. (III. 31.) MKM rendelet) megjelenése óta a város több mint harmincegymillió forintos pluszforrást tudott biztosítani a pályázat segítségével közművelődési intézményei számára műszaki eszközök, berendezések beszerzésére.

Az előterjesztő Fedor Vilmos alpolgármester, a képviselőtestület március 4-i ülésén dönt a pályázatról.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!