Közgyűlés

Fejlesztene a könyvtár

2010-02-23 11:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése március 4-én tartja következő ülését. Az előterjesztések között szerepel a Miskolci Városi Könyvtár egy fejlesztési pályázata is.

Napirenden lesz többek között egy könyvtári pályázat beadása „Tudásdepó-Expressz” – A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében címmel. A Miskolci Városi Könyvtár kíván részt venni a pályázaton melynek szükséges a beadáshoz egy közgyűlési támogató határozat.
A könyvtár a pályázat keretében több tevékenységet tervez elvégezni. Például elektronikus kölcsönzés bevezetését a még hagyományos módon kölcsönző fiókkönyvtáraiban a Huntéka integrált könyvtári rendszer által illetve új, többnyelvű könyvtári honlap elkészítését, valamint új társadalmi csoportok bevonását célzó helyi programokat, kampányokat szeretnének lebonyolítani, különös tekintettel az iskoláskorúakra, a hátrányos helyzetűekre. A pályázat konzorciumi formában történik majd, amelyben partnerként a miskolci közoktatási intézmények, azok iskolai könyvtárai vesznek majd részt.

Miskolc városa 2004. novemberi közgyűlésén fogadta el Kulturális stratégiáját, amelyben a város fontos feladatként határozta meg a Városi könyvtárnál, mint közgyűjteményi intézménynél a gyűjtemények lehető legszélesebb körben történő ismertté és hozzáférhetővé tételét. A pályázat segítségével ez a cél maximálisan megvalósítható.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!