Közgyűlés

Tizenegy-ezer óra szolgálatban

2010-01-30 15:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE polgaror-kozgy..jpg

          Pénteken a Zrínyi Ilona Gimnázium aulájában tartotta éves közgyűlését a Bűnmegelőzési Centrum Kh. Polgárőr Egyesület.

Az egyesület elnöke, Cseh László azzal kezdte beszámolóját, hogy nehéz évük volt. A városban 147 fővel végzik a munkát, lefedve szinte az egész települést. Miskolcon körzetenként önálló polgárőr csoportok működnek: Felsőhámor, Diósgyőr, Kilián, Újdiósgyőr-Lyukó, Üveggyár, Jókai-lakótelep, Selyemrét, Martin-Kertváros, Szirma és környéke meglévő csapatai mellett szervezés alatt van a Berekaljai, valamint a Szentpéteri kapui polgárőr csoport, illetve februárban alakul egy a Pecérvölgyben. Nyolc tiszteletbeli tagot is számlának, így jön ki a száznegyvenhét fő, akiknek egyelőre két autó áll rendelkezésükre.

A Polgárőr Egyesület önkéntesei 11 ezer szolgálatban töltött órát teljesítettek, feladatuk a város közhangulátának a javítása, melyet 2009-ben eredményesen végeztek. Az Országos Polgárőr Szövetség kiemelt támogatást kap: nyolcszáz millió forintot, ebből ötszázat az egyesületek között osztanak szét, míg a háromszáz-millióból pályázat útján lehet részesülni.

A beszámoló után következett a 2009-es év pénzügyeinek ismertetése: a Bűnmegelőzési Centrum 6,3 millió forintból gazdálkodhatott, ebből négy és félmillió önkormányzati támogatás, de kiemelten fontos a postával való együttműködés is. Az Országos Polgárőr Szövetségtől kétszáz-hetvenezer forintott kapott tavaly a miskolci egyesület. A kiadások listáját gyarapították a működési költségek, az alkalmazottak bérei, a gépkocsik költséges fenntartása, a formaruhák, az utazási költségek és az év végi jutalmazások.
polgaror-kozgy._1.jpg
Káli Sándor, Miskolc polgármestere az évértékelő rendezvényen a polgárőrök önzetlenségét dicsérte, és kiemelte köszöntőjében, hogy kevesen tesznek annyit a közösségért, mint a szabadidejükben önfeláldozóan, térítésmentesen dolgozó polgárőrök. „2010 a minőségi polgárőrség éve lesz”- tette hozzá a polgármester.

A hozzászólások után – melyekre Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Polgárőr Szövetség elnöke válaszolt - a közgyűlés elfogadta a beszámolót és a pénzügyek ismertetését, valamint az OPSZ felhívásához való csatlakozást.

Cseh Lászlót szintén egyhangúlag újabb négy évre megválasztották elnöknek, majd következett a jutalmak kiosztása és a vacsora.

Fotók itt>>

Soós Péter


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!