Közgyűlés

Évet értékelt a megyei önkormányzat

2010-01-08 15:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE megyehaza1.jpg

Válsággal sújtott, igen nehéz esztendőben állt helyt tavaly a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat - hangzott el a Megyei Közgyűlés elnökének 2009-et értékelő tájékoztatóján.

A gazdasági recesszió negatív hatásainak ellenére a 2009-es évet teljesítette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat - mondta bevezetőjében Dr. Ódor Ferenc. Tájékoztatott arról, hogy a térség 358 intézményében mintegy 7000 embernek adnak munkát, emellett azonban gondot okoz a megyében élő mintegy 70.000 állástalan helyzete.

Tavaly mintegy 46 és fél milliárd forintból gazdálkodhatott az önkormányzat, amely számos kényszerítő és megtakarító intézkedés eredményeként érte el, hogy újabb hitel felvételére 2009-ben nem került sor. Az egészségügy helyzetéről szólva Dr. Ódor Ferenc elmondta, hogy az önkormányzat által működtetett öt kórház jelenleg még nem adósodott el, az intézmények halasztott számlái a kezelhetőség határán belül vannak. Az ingatlan piac visszaesése egyébként megyei szinten is érezteti hatását, a stagnálás az önkormányzat számára is bevételkiesést jelent. A 2009-ben megvalósított EURÓPAI UNIÓ-s és hazai forrású, lezárt pályázatok bruttó összköltsége 194 millió forint, ebből a támogatás összege 142 millió, az önerő pedig 52 millió forint volt. Dr. Ódor Ferenc, a Megyei Közgyűlés elnöke a tájékoztatón optimizmusának is hangot adott. Mint elmondta: 2010-ben pozitív változásra van szükség, mert esélyt csak ez adhat a térség számára.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!