Címlap

Futsal: szoros meccsen kapott ki a Volán

1970-01-01 01:00

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A vártnál kicsit nehezebben, de győzelemmel búcsúzott az őszi szezontól a Duna Takarék ETO. A zöld-fehérek végül három góllal győzték le a remekül játszó Borsod Volánt.

A mérkőzés esélyese a jobb erőkből álló hazai gárda volt, ám rendkívül felszívta magát a tabella nyolcadik helyén álló borsodi csapat, amely megnehezítette az első félidőben tompán játszó győriek dolgát. A hazaiaktól hiányzott a műtött Balázs, a sérült Szabó P. és az eltiltott Dróth.

Kissé álmosan kezdett a hazai csapat, meglepetésre a vendégek voltak aktívabbak. Az első nagyobb helyzetet azonban az ETO hagyta ki, Peczár lőtt hatalmas kapufát. Az ellentámadásból aztán Lénárt is hasonlóan tett, ő is a lécet találta el. Ugyanő a Matkovicsról kipattanó labdát a 9. percben már a kapuba továbbította. (0-1) Még ebben a percben Lódi egy kényszerítő után egyenlített. (1-1) A 13. percben egy gyors vendégkontra végén a rendkívül agilis Vígh közelről vette be a győri kaput. 1-2. Egy perc múlva jött ismét az egyenlítés: Lódi lövésébe Madarász ért bele, a labda így jutott túl a borsodi gólvonalon. (2-2) Nem kellett sokat várni a győri vezetésre sem. A 15. percben Peczár lövése a fantasztikus napot kifogó Valkányiról Lódi elé pattant, aki pár lépésről könyörtelenül bombázott a hálóba. (3-2) Ezzel még nem ért véget a gólgyártás, azonban hazai találat helyett a vendégek szereztek újabb találatot. Pataki fordult le jól, majd úgy 11 m-ről kilőtte a bal alsó sarkot. (3-3)

Döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok, a hazaiak nem tudták érvényesíteni nagyobb tudásukat, a remekül játszó Borsod Volán ellen.

Fordulás után 4 perccel Vígh csapta be a kimozduló Matkovicsot, s szerzett újfent vezetést csapatának. (3-4) Egy perc múlva Valkányi kidobása után Vígh ismét megelőzte a győriek kapusát és a hálóba emelt, kétgólosra növelve a vendégek előnyét. (3-5) Egy ideig őrizte is ezt a vendéggárda, ám magasabb fokozatra kapcsolt az ETO. Ehhez Lódi szerencsés gólja is kellett, a labda a 31. percben egy magpattanó lövés után akadt a bal felső sarokba. (4-5) Innentől kezdve aztán nem volt megállás. Beindult a győri henger, két perc múlva Peczár remek megmozdulás után adott középre, majd Madarász közelről egyenlített. (5-5) A 34. percben Madarász állított meg egy vendégakciót, majd Harnisch vitte tovább a labdát, középre adása után pedig Tamási gurított a kapuba, ezzel fordított az ETO. (6-5) Két hazai találatot is hozott az utolsó perc: a hatodik vendégszabálytalanság után büntetőhöz jutott az ETO, amit a meccs embere, Lódi Tamás magabiztosan értékesített. (7-5) A következő hazai támadás végén, 12 másodperccel a vége előtt, kijátszott helyzetben Gyurcsányi önzetlenül gurított középre Madarász elé, aki közelről a léc alá helyezett. (8-5)

Ugyan ennél simább mérkőzésre számítottak a zöld-fehérek szimpatizánsai, végül, ha nem is a szezon legjobb játékával, de sikerült a győrieknek otthon tartaniuk a három pontot. Ez pedig dicséretet érdemel, hiszen az egész magyar mezőnyben mindenki a bajnokesélyes Duna Takarék ETO skalpját szeretné megszerezni.

A borsodiak elleni győztes meccs után Kozma Mihály szakmai igazgató nyilatkozott.

- Nehéz mérkőzésen sikerült győznünk. Szurkolóinknak kellemes ünnepeket kívánunk. Tavasszal igyekszünk jobbak lenni - mondta közvetlenül a lefújást követően a győriek szakvezetője.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!