Bulvár

Karácsonyi italok

2009-12-03 11:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE koktel.jpg

A karácsonyi asztalra nemcsak ételek, hanem italok is járnak. Kóstoljuk meg a finom kortyokat! Ha jól válogatunk, gyerekeknek, felnőtteknek való változatot is találunk, hogy ne fürödjön mindenki alkoholban! Nem muszáj karácsonyig várnunk, egy hideg téli estét is feldobhatunk egy jó ízű kortyolnivalóval!

Gyümölcsös-fűszeres téli itóka

Hozzávalók:
2 dl ananász juice
2 dl narancs juice
4 evőkanál fekete tea
1 csipet szerecsendió-reszelék
4 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
méz

Elkészítés:
Forraljuk fel a narancslevet a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd hagyjuk állni fél órát. Közben főzzünk erős fekete teát, és ha kihűlt, ízesítsük mézzel. A fűszeres narancsléhez keverjük hozzá a teát, az ananászlevet és a szerecsendiót, és mielőtt hőálló poharakba töltenénk, forraljuk fel még egyszer.


Karácsonyi narancsbor

Hozzávalók:
1 l vörösbor
1 pohár tiszta alkohol
4 darab narancs
egy narancs héja
25 darab kockacukor

Elkészítés:
Hámozzuk meg a narancsokat, és a gerezdeket vágjuk fel apró darabokra. Keressünk egy jó nagy (kb 1,5-2 literes) üveget, és töltsük bele a bort a narancsdarabkákkal. Zárjuk le, és tegyük félre egy hétre – hadd érjenek össze az ízek. Az persze nem árt, ha minden nap megkevergetjük egy kicsit. A hetedik napon szűrjük le a folyadékot - az utolsó előtti napon hozzádobhatunk még egy narancshéjat is - oldjuk fel benne a kockacukrot, majd öntsük hozzá az alkoholt is.


Gyömbérlikőr

Hozzávalók:
1/4 liter tiszta alkohol
3-4 dl víz
8-10 dkg friss gyömbérgyökér
150 g barna kandiscukor
egy fél citrom héja és leve

Elkészítés:
Aprítsuk fel a gyömbért, majd a citrom héjával elkeverve főzzük takaréklángon kb. negyedóráig. Ezt követően adjuk hozzá a citrom levét és a kandiscukrot, és főzzük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha ezzel megvagyunk, szűrjük le az egészet, majd öntsük hozzá az alkoholt is. Akkor lesz a legfinomabb, ha minimum egy hétig állni hagyjuk.


Brandy Hot Toddy

Hozzávalók:
6 cl brandy
forró víz
szerecsendió
1 kockacukor
citromhéj

Elkészítés:
Töltsünk meg félig forró vízzel egy poharat, oldjuk fel benne a kockacukrot, öntsük hozzá a brandyt, permetezzünk rá a citrom héjával, majd nyugodtan ejtsük is bele a citromhéjat. Végül reszeljünk rá egy kis szerecsendiót.


Karácsonyi egg nog

Hozzávalók:
3 cl brandy
3 cl rum
1 kk cukorszirup
1 tojás
szerecsendió
tej

Elkészítés:
Rázzuk össze alaposan egy shaker-ben (jég és tej nélkül) a hozzávalókat, szűrjük az italt pohárba, majd öntsük fel forró tejjel. A tetejére reszeljünk szerecsendiót.


molnarlaci.jpg
Molnár László vendéglátó igazgató, Hotel Silver



Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-27 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!