Környezet

Energia Hét Miskolcon

2009-11-21 10:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Miskolc Megyei Jogú Város november utolsó hetében "Energia Hét" címen tudatformáló kampányt szervez energiatakarékossági, energiahatékonysági témában.

Az Ökológiai Intézet Alapítvány környezeti tanácsadó irodája november 25-én és 26-án 10-16 óra között várja az érdeklődőket  energetikai tanácsokkal a Széchenyi u. 15-16 szám alatt.
 
A látogatók szerdán és csütörtökön az erőforrás felhasználásuk becslésére ökolábnyomot számoltathatnak, környezetbarát termékekkel ismerkedhetnek meg és hasznos, energiatakarékos életvezetési tanácsokat kaphatnak. A miskolci közszolgáltatók standjukon bemutatják energiatakarékossági intézkedéseiket, a Zöld Kapcsolat Egyesület pedig „ Energomata” - ki tud többet az energiáról - játékkal és Karbonkalkulátorral (életvitelünkkel kibocsátott CO2) várja a gyerekeket és családosokat.

Azok is találnak érdekességet, akik az alternatív energiaforrásokról érdeklődnek, mert a Megújuló energiatermelés a háztartásban címmel számos, ma használatos technológia is bemutatásra kerül (napkollektor, napelem, napkályha, pellet kazán). Az Ökológiai Intézet az épület alagsorában beszélgetést tart Al Gore Kellemetlen igazság című filmjéről. A vállalkozó szelleműek felpattanhatnak a Magyar Kerékpárosklub áramtermelő szobabiciklijére is.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-18 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!