Bulvár

Sajóbábony a rendőrség mérlegén

2009-11-17 22:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Már hárman vannak őrizetben a vasárnapi sajóbábonyi balhé miatt. További három ember szabadlábon védekezhet.

Az eset miatt kedden rendkívüli ülést tartott a Nemzetbiztonsági Kabinet, mely után Juhász Gábor tárca nélküli miniszter azt mondta: a Sajóbábonyban kialakult helyzet veszélyezteti a társadalom békéjét. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, milyen büntetést kaphatnak azok, akik vasárnap szétvertek egy olyan autót, amiben hárman is ültek. A Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a tettesek ellen, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt.

A bűncselekmény kapcsán a helyszínen több mint tíz kapát, karót és támadáshoz használt eszközt foglaltak le a rendőrök. A helyszínen elfogott személy mellett további két főt vettek kollégáim bűnügyi őrizetbe, így ebben az ügyben jelen pillanatban három fő van a hatóság őrizetében – mondta Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A sajóbábonyi eseményekkel kapcsolatban további három embert gyanúsított meg a rendőrség, kettőt zaklatás, egy embert könnyű testi sértés miatt. Őket már kihallgatták, jelenleg szabadlábon védekezhetnek. A hétvégén történtek miatt rendkívüli ülést tartott a Nemzetbiztonsági Kabinet. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter az ülést követően hangsúlyozta: a sajóbábonyi események veszélyeztetik a társadalom békéjét, és hamis üzenetet küldenek Magyarországról, amely ellen a kormánynak fel kell lépni.

– A történtekért alapvetően a szélsőjobboldali politikát folytatók, a Magyar Gárda betiltását tudomásul nem vevők, a nosztalgia-csendőrséget felállítók viselik a felelősséget, akik egyébként jogellenesen használják a Magyar Köztársaság címerét – sorolta  Juhász Gábor, a nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca részéről. A miniszter szerint a rendőrség és a nemzetbiztonsági szervek együttműködése hatékony volt Sajóbábonyban, úgy látja, az a fajta közterületek rendjét erősítő politika, amelyet a kormány folytat, jó úton halad, és ezen nem kívánnak változtatni.

Miskolc Televízió - Varga Viktória


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-04 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!