Gazdaság

Tüntetés a BÉM ellen és mellett

2009-11-14 12:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bem-tuntetes.jpg

A Borsodi Érc, Ásvány- és Hulladékhasznosító Mű (BÉM) Zrt. ellen és mellett demonstráltak egymástól függetlenül több százan szombaton.

Az egyik környezetvédelmi egyesület a cég levegőszennyezése miatt hívta tüntetésre a térség településeinek lakóit, míg a dolgozók attól tartanak megélhetésük kerül veszélybe, ha bezár aBÉM.


A sajókeresztúri BÉM működése ellen hosszú ideje küzd a Sajóvölgye Környezetvédelmi Egyesület. Véleményük szerint a térség több ezer lakójának van elege a bűzből, füstből, a rossz minőségű levegőből. Tőlük pár száz méterre a gyár dolgozói munkahelyük megtartása mellett emeltek szót. Az egyesület állításait alaptalannak tartják, úgy gondolják, cégük minden környezetvédelmi előírást betart.

A demonstráción felszólalt Csöbör Katalin a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megye 01. számú választókerületének elnöke is.
 
A politikus kiemelte: a BÉM Zrt. a dolgozók munkahelyeinek megszűnésével zsarolja a tiltakozókat, de ez rossz érv, mert a nem megfelelő technológiával felszerelt üzemben létrehozott munkahelyek nem igazi munkahelyek. Csöbör Katalin szerint a Bajnai-kormány szinte semmit nem tesz a környezetünk megvédéséért, a levegő és a természetes vizeink tisztaságáért, az alternatív energiák elterjesztéséért.  


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-19 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!