Környezet

Óvnunk kell a vízkészletet!

2009-11-07 21:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Fokozottan védeni, óvni kell a hazai karsztokat, mert azok elszennyezése – ahogy a miskolci vízfertőzés példája is igazolja -, beláthatatlan következménnyel jár.A szombat reggel a Miskolci Egyetemen tartották a Barlangkutatók Szakmai Találkozóját, ahol az is elhangzott, a beépített környezet kialakítása kiemelt figyelmet kíván az ilyen érzékeny területeken.

A szakmai találkozón a hazai karszt-és barlangkutatók foglalták össze a legnagyobb pilisi és bükki feltárásokat és az egyéb helyeken végzett kutatómunkák szakmai tapasztalatait.
A miskolci vízszennyeződés a szomorú példája a karszt sérülékenységének. A találkozón résztvevő barlangászok és barlangkutatók éppen ezért hangsúlyozták: fokozottan óvni kell a karsztokat, mivel azok jelentős ivóvízkészleteknek adnak helyet, abban, hogy megmaradjanak, lehetőleg tisztán és szennyeződésmentesen, a lakosságnak is kiemelt felelőssége van.
A konferencián hangsúlyozták: környezettudatos életmódot kell folytatni, tudomásul kell venni, a karszt rendkívül érzékeny terület, a mészkővel és dolomittal fedett helyszínek sérülékenyek és olyan vízkincset rejtenek, amelyek elszennyezése mindannyiunk életére közvetlenül is kihathat.

Miskolc Televízió- Budai Gábor


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-19 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!