Oktatás

Polgármesterképzés

2009-11-04 13:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Képzés indul polgármesterek részére a Corvinus Egyetemen, ahol tíz hónapon át hatvanan sajátíthatják el a norvég településvezetői mintát. A kísérleti évfolyamként induló képzés iránt hatszázan érdeklődtek, de csak hatvan „gólyát” vettek fel.

A Polgármesterek Akadémiája a norvég önkormányzatok szövetsége, a Corvinus Egyetem és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének együttműködéséből született. A fővárosi „évnyitón” a norvég nagykövet is részt vett.

Kísérleti évfolyamként induló képzés iránt hatszázan érdeklődtek, közülük úgy választották ki az első „gólyákat”, hogy az ország minden részéből jöjjenek hallgatók. A legtöbben Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megyéből jelentkeztek. A képzés résztvevői között akadnak kezdő vezetők, de olyanok is, akik a rendszerváltás óta polgármesterek. A tananyagban főként az önkormányzati vezetési dolgok szerepelnek, de tanulhatnak majd pénzügyekről, szerződéskötésről, kistérségi társulások szervezéséről is. Elsajátíthatnak pályázati ismereteket, tárgyalástechnikát, s nem utolsósorban azt, hogyan kommunikálják munkájuk eredményét.

Solyóm Sándor


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!