Egészség

Adókedvezmény a védőoltás érdekében

2009-11-02 08:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE h1n1.jpg

Adókedvezménnyel ösztönözné a kormány az új influenza elleni oltási kedvet. A Pénzügyminisztérium már benyújtotta a törvényjavaslatot, amely szerint a vállalatok természetbeni juttatásként adhatnának védőoltást a dolgozóknak.

Pichler Ferenc, a tárca sajtófőnöke el mondta, hogy valószínűleg a hónap közepétől lesz hatályos a módosítás. A tervek szerint az alkalmazottnak nem kellene adóznia, és a munkaadónak nem kellene járulékot fizetnie a védőoltás után.
 
A dolgozók negyede kidőlhet a járványban
Egy több hullámban érkező – akár 3 hónapig elhúzódó – pandémia komoly károkat okozhat a gazdálkodó szervezeteknek, ugyanis akár a munkavállalók negyede is áteshet a betegségen – ezért elengedhetetlen a felkészülés a járványra vállalati szinten is – fogalmaz a gazdasági, illetve a közlekedési minisztérium által kidolgozott vállalati pandémiás útmutató.

A járvány legsúlyosabb két hetében a munkaerő tíz százaléka esik ki a munkából – ugyanakkor a teljes munkaerőhiány ennél magasabb lehet, hisz egyrészt félelemből vagy akár ápolási feladatok miatt otthon maradnak a munkavállalók.

Ebből kiindulva a társaságoknak azzal kell számolniuk, hogy a járvány legsúlyosabb két hetében akár a dolgozók negyven százaléka kieshet a munkából.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2009-11-02 14:39

    fityesz

    A vakcina bizniszt nagyon elszámolta valaki,ha már úgy ösztönöznek a beadására, hogy még az adóból is leírhatom. Mekkora költséget fogok megtakarítani ha, beadatom egyszer. Ez nagyon ott van.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!