Egészség

Magyar–szlovák összefogás?

2009-11-01 18:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az egyik kijevi újság értesülése szerint Szlovákia és Magyarország kormányai rendkívüli humanitárius segélyként gyógyszereket és egészségügyi maszkokat küldenek Ukrajnába a járvány következményeinek felszámolása és terjedésének megakadályozása céljából.

A Szegodnya című napilap írása szerint „a magyar hatóságok azt tervezik, hogy november 2-tól 10 ezer darab vírusellenes védőoltást szállítanak Ukrajnába”. Szlovákia 200 ezer darab egészségügyi maszkot küld Ukrajnába, ez a mennyiség megfelel az ukrán tartalékok felének – olvasható a cikkben. A lap szerint korábban 12 ország jelezte, hogy kész tanácsokkal, eszközök és gyógyszerkészítmények szállításával segíteni Ukrajnának a H1N1 vírus terjedése elleni küzdelemben.
Falus Ferenc országos tisztifőorvos azt állítja, a szomszédos ország vakcinát eddig nem kért. Úgy tudja, Ukrajna az Európai Uniótól kért 14 millió ampulla védőoltást, antibiotikumokat és orvosi műszereket. A segítségnyújtást uniós egyeztetés előzi meg.Várják a felajánlásokat

A Magyar Vöröskereszt rendkívüli gyűjtő- és oltóakciója az Ukrajnát veszélyeztető újinfluenza kapcsán.
A Magyar Vöröskereszt az alábbi eszközök adományozására kéri a lakosságot:

- Lázcsillapítók
- antibiotikumok
- maszkok
- bármilyen influenza ellenes gyógyszer (pl. Tamiflu)
-vitaminok
A szervezet arra kéri a lakosságot, hogy a felajánlott készleteket juttassa el a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságára (1051 Budapest, Arany János utca 31.), vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebb eső Vöröskereszt Irodával. Az adományok átvétele folyamatos.

fn.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!