Egészség

Kórházfejlesztésről döntöttek Heves megyében

2009-10-30 17:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Csaknem 5 milliárd forintra szeretne pályázni a Heves megyei közgyűlés az egri kórház fejlesztésére a Nemzeti Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programjának keretében, az erről szóló "előzetes állásfoglalást" pénteki, Egerben megrendezett ülésén fogadta el a testület.

A szükséges tíz százaléknyi önrészt az erre elkülönített költségvetési keretből, illetve - ha az nem elegendő - kötvénykibocsátásból finanszírozzák. A tervek szerint "Infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-ellátásban" elnevezéssel meghirdetendő pályázat forrásaiból egy úgynevezett technológiai tömb kialakítását finanszírozná az önkormányzat.

A közgyűlés elnöke, a szocialista Sós Tamás által jegyzett előterjesztés szerint a fejlesztés keretében egy egyszintes épületre két emeletet építenének rá. Ebben helyeznék el a központi sterilizálót, a sürgősségi betegellátó osztályt, a központi laboratóriumot, a központi műtőt és a központi intenzív osztályt. Ugyanakkor a felszabaduló helyekre kerülne a radiológia, a gyermekosztály, a tüdőgondozó és az izotóp laboratórium.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!