Oktatás

Megújult a József Úti Óvoda

2009-10-30 12:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ovoda_jozsef_uti_2.jpg

Több mint 60 millió forintos pályázati forrásból sikerült a 33 éves óvodát felújítani, korszerűsíteni. A pénteki ünnepségen Sarkadiné Vajkó Éva óvodavezető köszöntötte a megjelent városvezetőket, a szülőket és természetesen a gyermekeket, akik egy kis műsorral kedveskedtek mindenkinek.

Sarkadiné Vajkó Éva örömét fejezte ki, hogy sikerült egy megújult környezetet létrehozni, amely újabb lökést ad majd az itt dolgozó óvónőknek óvodapedagógiai munkájukhoz, akik nagy örömmel láttak hozzá a megújult csoportszobák berendezéséhez, kidíszítéséhez. Ennek eredményeként a gyermekek egy sokkal szebb, esztétikusabb, higiénikusabb környezetben nevelkedhetnek. Az óvodába 200 gyermek jár 8 gyermekcsoportban, amelyből egy csoport speciális, sajátos nevelést igénylő gyermekek nevelésével foglalkozik.

Káli Sándor polgármester szintén az óvodák megfelelő környezetének meglétét hangsúlyozta, hiszen ebben a korban a legszorosabb a gyermek és a pedagógus között a kapcsolat. Miskolc város sok óvodája 30-40 évvel ezelőtt épült és bizony nagy részük bőven elérte már azt a kort, hogy felújításra szoruljon. A mai szűkös anyagi lehetőségek között a városvezetés mindent elkövet, hogy sikerüljön minél több intézményt korszerűsíteni.

Simon Gábor, a körzet önkormányzati képviselője, ahol az óvoda fekszik a beruházás tartalmáról szólt. Elmondta, hogy sor került az óvoda teljes kifestésére, kicserélték az összes nyílászárót, különböző villám-, tűz- és vagyonvédelmi eszközöket építettek ki. Örül, hogy ismét egy újabb óvodában sikerült komfortosabb körülményeket teremteni és a mostani felújítás különösen örömteli a számára, mert kisgyermekként ő is ebbe az óvodába járt.

Fedor Vilmos alpolgármester, Tompa Sándor, Riba Istvánné és Horváth Ottóné képviselők, akik szintén megtisztelték jelenlétükkel az avatóünnepséget az oktatásra, a gyerekekre fordított anyagiak fontosságát hangsúlyozták, mert ők a jövő és rájuk kell építeni. Igyekeznek a lehetőségekhez mérten minél többet fordítani az oktatásra és annak intézményeire. Ennek köszönhetően Miskolc az elmúlt négy évben 15 milliárd forintot nyert különböző pályázatokon az oktatás területén, amely egyedülálló mértékű az országban.

Fotók:


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!