Környezet

Munkácsi delegáció látogatott Miskolcra

2009-10-30 10:00

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE munkacsi_delegacio.jpg

Pénteken Káli Sándor, Miskolc polgármestere dolgozószobájában fogadta Lengyel Zoltánt, Munkács polgármesterét és Rádis Igor alpolgármestert. A látogatás előzménye, hogy az AVE csoport 2006. év végén Kárpátalja megyére egy hulladékgazdálkodási koncepciót dolgozott ki. 

Képek:

A terv elfogadását követően nyílt meg a lehetőség arra, hogy a munkácsi térség hulladékgazdálkodásában egy együttműködés indulhasson el az AVE cégcsoporttal. Munkács városában a miskolcihoz hasonlóan a legfontosabb egy EU konform Hulladékgazdálkodási Rendszer kialakítása. A cél többek között a térség hulladékát fogadó lerakó EU-előírásoknak megfelelő kialakítása, működtetése, a hulladék gyűjtésének, szállításának optimális megtervezése új edényrendszer alkalmazásával, a szelektív hulladék gyűjtés bevezetése, illetve a feldolgozáshoz szükséges technológiai háttér kialakítása. Mindezt úgy, kell megvalósítani Kárpátalján, hogy a környezet védelmét és a környezeti elemek terhelésének minimalizálását kell szem előtt tartani. A munkácsi városvezetésnek az AVE Miskolc Kft. szakemberei nyújtanak segítséget. Varga Zoltán a cég ügyvezetője elmondta, hogy Munkácson ott járnak a hulladékkezelésben, mint Miskolc 15 évvel ezelőtt.

A vendégek csütörtökön megtekintették a már rekultivált Bogáncs úti lerakót, a Hejőpapi Regionális Hulladékkezelési Központot és az AVE Miskolc Kft. központi telephelyét, ahol több szolgáltatási terület folyamataiba is betekintést kaptak.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-18 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!