Egészség

Rangos díj a miskolci dékánnak

2009-10-30 08:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE drbarkailaszloprof.jpg

A legrangosabb orvosi kitüntetést, a Batthyány-Strattmann Lászlóról elnevezett díjat vehette át prof. Dr. Barkai László, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának dékánja Székely Tamás egészségügyi minisztertől október 29-én, Budapesten.

Ez a kitüntetés életműdíj, amely a legmagasabb szakmai elismertséget tükrözi. Odaítélésénél a kutatásban elért eredményeket vagy a közszolgálatban végzett munkát veszik figyelembe. A professzort a Nemzeti Egészségügyi Tanács terjesztette fel a Batthyány-Strattmann László születésének 138. évfordulója alkalmából odaítélt elismerésre.

Barkai László végzettségét tekintve gyermekorvos, fő kutatási területe a cukorbeteg gyermekek gyógyítása. Mivel klinikus orvos, ezért tudományos publikációiban nagyon fontos helyet foglalnak el a betegágyaknál elvégzett vizsgálatok. Ez nincs másként az egyetemi oktatásban sem.

– Nem lehet teljesen elszakadni a napi rutintól és egyetemi karriert befutni. Csak az lehet egyetemi oktató, aki a szakmában is dolgozik – vallja a professzor. – Kicsit meglepett, hogy engem is jelöltek a kitüntetésre, hiszen az ember végzi a dolgát, és leginkább a betegek gyógyítására koncentrál.

Sokrétű tevékenységét jól mutatja, hogy „nemcsak” dékán Miskolcon, intézetigazgató a Debreceni Egyetem Gyermekegészségügyi Továbbképző Intézetében (GYEK, Miskolc) és 2003 óta akadémiai doktor, hanem a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház osztályvezető főorvosa, továbbá az Észak-magyarországi régió gyermek-egészségügyi ellátásáért felelős szakmai vezető is. Az egészségügyi miniszter az utóbbi munkakörben végzett teljesítményét emelte ki elsősorban, mikor a díjra érdemes személyek közé sorolta.


Sólyom SándorAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!