Bulvár

Mádl Dalma a Miskolci Gráciáknál

2009-10-29 17:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Mádl Dalmát, a volt köztársasági elnök feleségét látták vendégül a Miskolci Gráciák Egyesületének tagjai, kulturális sorozatuk részeként. Magyarország jószolgálati nagykövetét szerda este fogadták a miskolci hölgyek, aki mesélt a gyermekkoráról, utazásairól és karitatív munkájáról is.

Mádl Dalma, 1932. november 9-én, Pécsett, értelmiségi család negyedik gyermekeként született. 1951-ben Budapesten a Patrona Hungariae Gimnáziumban érettségizett, majd ugyanebben az évben a pécsi gyermekkórházban kezdett dolgozni. 1955-ben férjhez ment Mádl Ferenchez. 1957-ben Budapesten, a Kertészeti Kutató Intézetben, majd 1964-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen helyezkedett el, ahol nyugdíjba vonulásáig, illetve nyugdíjasként 2000.márciusáig a mezőgazdasági kémiai technológiai kutatócsoportnál dolgozott. Egészen fiatal kora óta a nehéz sorsú nagycsaládos gyermekek támogatásáért dolgozott.

Munkája elismeréseként a Magyar Caritas fölkérte, hogy legyen a szervezet jószolgálati nagykövete. Később megkapta a Polgári Magyarországért díjat, 2007-ben pedig a Magyar Katolikus Püspöki kartól a Szent Erzsébet díjat.

Mádl Dalma többek között utazásairól és tapasztalatairól mesélt a Miskolci Gráciáknak. Elmondta, hogy Kárpátaljai és Dévai látogatásai voltak rá nagy hatással, és a mai napig próbál az ott élő nagycsaládban nevelkedő gyermekeknek segíteni. A Miskolci Gráciák művész-politikus találkozója, kulturális sorozata már évek óta fut. Ennek részeként hívták meg korábban a lengyel nagykövet asszonyt, Jókai Anna írónőt, és Kubik Anna színművésznőt is. A Miskolci hölgyek most a karácsonyra készülnek, decemberben a Betlehemi lángot fogadják majd a Hősök terén.

Fotók:


Sólyom Sándor
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-11 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!