Bulvár

Ez lesz a Sláger Rádió helyett

2009-10-29 09:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

NEO FM néven indítja el november közepétől a Sláger Rádió mostani frekvenciáján jelentkező adóját az FM1 Konzorcium. Az FM1 Konzorcium pályázatában a 35 százalékos magyarzene-arány mellett azt is vállalták, hogy az adásidő legalább 30 százalékát "a hallgatói érdeklődést is kielégítő, színvonalas közszolgálati műsorszámok" teszik ki.

Az EST Media Group (EMG) és a Radiocafé alkotta FM1 Konzorcium célja a nívós zenei tartalom mellett a kulturális és igényes műsorszolgáltatás, valamint az üzletileg is rentábilis működés biztosítása - ismételték meg korábbi közlésüket, paradigmaváltást ígérve azzal, hogy tartalmasabb, izgalmasabb és "emberközelibb" formátumban működnek.

Kádár Tamás, az EMG ügyvezetője előző nap arról beszélt az MTI-nek: az FM1 Konzorcium keresi annak lehetőségét, hogyan tarthatja a médiatörvény előírásait nem sértve tulajdonosi portfóliójában a fővárosi Radiocafé adót. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdán a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg.
 
A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő - november 18-áig a Danubius Rádió által használt - frekvenciát az Advenio Zrt. nyerte el. A Sláger Rádió Zrt. vezérigazgatója a döntés után azt közölte: az ügyben bírósághoz fordulnak.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-11 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!