Egészség

Ki a legzöldebb Miskolcon?

2009-10-28 10:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolccimer.jpg

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Építési és Környezetvédelmi Osztálya ebben az évben is pályázatot hirdet „Környezetbarát Ház, Környezetbarát Család – Miskolc 2009” címmel.

Pályázhatnak Miskolcon használatba vett lakóépületek, illetve megvalósított lakóépület-átalakítások, bővítések, felújítások, korszerűsítések építtetői, valamint mindazon családok, akik háztartásuk vezetése, illetve mindennapi életük során – igazoltan – környezetkímélő, környezetbarát megoldásokat alkalmaznak.

A beadványban részletesen ismertetni kell az alkalmazott környezetbarát, energiatakarékos, illetve ökológiai szempontból előnyös műszaki és egyéb megoldásokat, így kitérhetnek például a tájolás, a fűtés-hűtés, a víz és az elektromos energia felhasználása, a világítás, a melegvíz előállítása, a hő-, a víz- és a hangszigetelés, az építőanyagok, az épületszerkezetek, a technológiai megoldások kérdésére.

Az önkormányzat a pályázathoz támpontként felsorolta a környezetbarát életmód néhány lehetséges ismérvét. Így említést tett az energiatakarékos izzók, háztartási gépek, számítástechnikai eszközök használatáról, az olajat, zsiradékot nem igénylő sütő- és főzőedények alkalmazásáról, a környezetbarát vásárlói és fogyasztói szokásokról.

Ide sorolható a saját előállítású és a biojellegű élelmiszerek fogyasztása, a víztakarékos csaptelep, a házi komposztálás és szelektív hulladékgyűjtés, valamint a tömegközlekedés, illetve a kerékpározás, gyaloglás előnyben részesítése a saját használatú gépkocsi helyett.

Az első három helyezett pénzjutalomban részesül (150, 100, illetve 50 ezer forint), a további nyertesek tárgyjutalmat kapnak, emellett az elismert jó megoldásokat széles körben ismertetik.

Benyújtási határidő: 2009. november 9.
Eredményhirdetés: 2009. november 19.

A pályázatok benyújthatók Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Építési és Környezetvédelmi Osztályán (Miskolc, Városház tér 8. III. udvar, földszint 2. szoba.) a megadott határidőig folyamatosan személyesen vagy postai úton.

A pályázattal kapcsolatos további információ az Osztály Környezetvédelmi Csoportjától kérhető. Tel.:512-773, 512-763, fax: 512-718, e-mail: papai©miskolcph.hu


Sólyom Sándor


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!