Oktatás

Tárgyalást kezdeményeznek a rektori tanáccsal az ifjúsági szervezetek

2009-10-21 14:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Újabb egyeztetéseket szeretnének a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei a Magyar Rektori Konferenciával azután, hogy a rektorok kedden elutasították a kezdeményezésüket, hogy rendezvényeket tarthassanak az egyetemeken. Szabó Gábor, az Magyar Rektori Konferencia elnöke korábban annak adott hangot, hogy nem szeretnék, ha az egyetemek és főiskolák a politikai csatározások színterévé válnának és nem kívánnak teret adni a szélsőséges politikai nézeteknek sem.

Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke szerdán elmondta: nem jó a teljes elutasítás, hiszen a politika és a szélsőségesek igenis bent vannak az egyetemeken. Az IKSZ vezetője szerint abszurd, hogy a bejegyzett ifjúsági politikai szervezetek nem, de a különböző szélsőséges csoportosulások legálisan szervezhetnek egyetemi rendezvényeket, éppen ezért a rektori konferencia tagjainak és a négy parlamenti párt ifjúsági szervezetinek tovább kellene tárgyalniuk.

Az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas-Új Mozgalom ügyvezető-elnökhelyettese szerdai közleményében szintén azt írja, hogy a rektorok hallgassák meg az ügyben a véleményüket, mielőtt kialakítják végleges, nyilvános álláspontjukat.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-30 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!