Gazdaság

Szigorították a friss baromfitermékek védelmét

2009-10-20 09:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Döntöttek az európai uniós tagországok mezőgazdasági miniszterei hétfőn arról, hogy előkészített, lefagyasztott baromfitermékeket felolvasztva, frissként árulni nem lehet - jelentette be Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a luxembourgi értekezletet követően.

Az egy ellenszavazattal született döntés elsősorban az importkorlátozások területén jelent előrelépést - hangoztatta a magyar tárcavezető. A most elhatározott módosítás emellett bizonyos egyszerűsítéseket foganatosít a csirkehús piacra jutását szabályozó előírásokon.
   
Gráf József beszámolt arról is, hogy Magyarország támogatta Ausztria előterjesztését a gabonapiacon kialakult helyzetre hivatkozva a kukoricaintervenció újbóli aktivizálására. Az Európai Bizottság a betakarítás és az árak folyamatos figyelésére tett ígéretet, hozzátéve, hogy amennyiben szükséges, lépéseket tesz a helyzet kezelésére. Kérte Ausztria azt is, hogy a tengerrel nem rendelkező országok számára az EU biztosítson fuvartérítést. A magyar miniszter ehhez a kezdeményezéshez is csatlakozott.
   
Támogatta Magyarország - más tagállamokkal együtt - azt a lengyel kérést is, amely a magánszemélyeknek történő földértékesítést segítő kamattámogatás ez év végén lejáró rendszerének meghosszabbítására vonatkozott. A kérést a miniszterek döntése alapján uniós szakbizottság vizsgálja meg - mondta el Gráf József, hozzáfűzve, hogy a rendszer Magyarországra is vonatkozik.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-24 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!